Džikić: Moramo bolje u završnicama!

Trener Budućnosti rekao je posle poraza od Makabija da više nema zamerki na borbenost i pristup ekipe, koja "napreduje, ali ne pobeđuje".

Košarka 19.10.2018 | 14:15
Džikić: Moramo bolje u završnicama!
"Čestitam Makabiju, bolje su priveli utakmicu kraju. Mi smo bili 30 minuta u igri, izgubili smo, idemo dalje", počeo je Aleksandar Džikić izlaganje na pres konferenciji nakon utakmice 3. kola Evrolige, Budućnost - Makabi 68:78.

Na pitanje da li je na pad u igri Budućnosti uticalo to što je igrala četvrtu utakmicu u sedam dana trener "plavih" je odgovorio:

"Kako je igračima, tako je trenerima, tako je i navijačima... Jeste, činjenica je - četvrta utakmica u sedam dana, ali šta možemo... Bili smo blizu, i sada i protiv Armanija i Darušafake. Moramo da naučimo da završimo utakmicu. Nema tu filozofije, oni su završavali na obruču, mi nismo i šta sad".

Evidentno je da Budućnost iz kola u kolo Evrolige igra sve bolje.

"Jeste, rekao sam da će tako da bude. Ali, gubimo. Ovi ljudi pevaju, prate nas, svaka im čast. Ne mogu da kažem, bacamo se na glavu, na tribine, tučemo se... Bilo je zamerki na to nakon jedne utakmice, više ne. Šta da radimo. Ovo je mnogo dobar tim, Makabi, po mom skromnom mišljenju".

Na pitanje o suđenju, Džikić je nekoliko puta ponovio da nema komentara i da će se igrati "kamene face".

"Mi smo novi ovde, oni nisu. Oni su osnivači", rekao je trener Budućnosti.

Odlični plejmejker Nikola Ivanović nije mogao da igra zbog stomačnog virusa.

"Pred utakmicu sam saznao da Ivanović ne može da igra. I nije samo on. Omić u Laktašima, Kraft i Ilić imali su stomačni virus... Izbacio je svu tečnost iz sebe, nije mogao... Da ne pričam o problemu sa kolenom. I da nije bilo toga, ne znam koliko bi mogao u ovom meču. Pitao sam ga danas 'Džoni, možeš li', rekao je 'Ne mogu'. Tačka. Neće igrati ko ne može. Ja ih gazim, vređam, nisam prijatan, ali ih i štitim", rekao je Džikić i otkrio da je zbog zdravstvenih problema pod upitnikom bio i Aron Kraft.

Trener Makabija Neven Spahija rekao je da treba "obuzdati" očekivanja od košarkaša Budućnosti u Evroligi.

"Nije na meni da kažem koliko može Budućnost. Evroliga je ipak iznad svega što ste do sada gledali. Dosta zavisi od fizičke pripreme, jer ovde nema lakih mečeva. Budimo realni, ne bi trebalo previše tražiti od njih", prokomentarisao je Spahija.Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar