Venger potvrdio i dan: Vraćam se 1. januara!

Francuz uskoro opet u fudbalu.  Venger: Vraćam se na posao početkom januara.  Bivši menadžer Arsenala Arsen Venger najavio je povratak na posao, mada još ne zna da li će to biti na klupskom ili reprezentativnom nivou.

Fudbal 19.10.2018 | 14:00
Venger potvrdio i dan: Vraćam se 1. januara!
Odmor se polako bliži kraju. "Profesor" je spreman za novi početak.

Francuski fudbalski stručnjak Arsen Venger (68) potvrdio je da je spreman da se vrati poslu pet meseci posle odlaska iz Arsenala u kojem je proveo više od dve decenije.

Venger nije želeo da otkriva detalje, samo da ga žele kao selektora selekcije Japana i da veruje da će od početka 2019. godine započeti novi angažman.

"Verujem da krećem 1. januara, ne znam još gde. Odmaram i spreman sam za novi posao. Postoje neke reprezentacije koje me hoće, možda odem u Japan, postoje ponude iz različitih delova sveta", rekao je Venger za nemački Bild.

Francuz, koji je proletos završio misiju na "Emirejtsu", otkrio je u intervjuu za "Bild" da je dobio brojne ponude, ali da nije prelomio koju će prihvatiti.

"Izgleda da se vraćam. Verujem da ću početi već početkom januara. Još ne znam gde ću raditi. Odmorio sam se i spreman sam za posao", rekao je Venger koji je odbacio mogućnost da preuzme kormilo Bajerna, rekavši da bi klub trebalo da pruži podršku Niku Kovaču.

Iako je dugo radio u klubovima, Venger nije siguran da novi posao neće biti u vezi neke od reprezentacija.

"Ima ponuda da postanem selektor neke od zemalja, to bi moglo da ima veze i sa Japanom. Zahvaljujući 22 godine koliko sam proveo u Arsenalu, imam iskustvo na različitim nivoima. Ponude stižu iz svih krajeva sveta", otkrio je Venger.

On je rekao kako se fudbal iz dana u dan menja i da su igrači sada ti koji privlače više pažnje nego klubovi.

"Pre 20 godina igrači su igrali za klubove. Sada, klubovi su ti koji udovoljavaju igračima. Nekada, igrač se osećao krivim ako odigra loše. Sada klubovi osećaju krivicu i pitaju igrače šta bi mogli više da učine za njih", dodao je francuski stručnjak.

U eri društvenih mreža, koje imaju veliki uticaj na život uopšte, ni fudbal nije ostao pošteđen nevolja koje vrebaju odatle.

"Za pet godina može nam se dogoditi da navijači preko društvenih mreža glasaju ko će biti zamenjen tokom utakmice. U poluvremenu bi bilo glasanje oko izmena, budite sigurni da će se to desiti", zaključio je bivši strateg Arsenala.

Venger je obeležio jednu epohu u Arsenalu jer je za 22 godine osvojio tri Premijer lige i po sedam FA kupova i Komjuniti šildova, a stigao je i do finala Lige šampiona 2006. godine kada je u finalu poražen od Barselone (2:1) u Parizu.

On je već radio u Japanu kada je vodio Nagoju, a bio je trener i Nansija i Monaka. 

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar