Platini tužio FIFA-u!

Bivši predsednik UEFA smatra da je bio meta zavere.

Fudbal 13.10.2018 | 08:45
Platini tužio FIFA-u!
Uveren da je žrtva zavere, bivši predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini podneo je tužbu u Francuskoj nameravajući da dokaže da su se bivši čelnici Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) udružili kako bi ga izbacili iz fudbala.

Platinijevi predstavnici potvrdili su agenciji Asošiejted pres da je bivši francuski reprezentativac podneo tužbu.

FIFA je suspendovala Platinija 2015. godine zbog finansijskih malverzacija, nakon što mu je bivši predsednik svetske kuće fudbala, Sep Blater, isplatio dva miliona dolara za "konsultantske usluge".

Švajcarsko savezno tužilaštvo u maju je potvrdilo da Platini nije optužen u istrazi o mogućim malverzacijama. Od septembra on ima status "između svedoka i optuženog" u krivičnom postupku protiv Blatera.

Platini sada želi da otkrije kako su informacije o isplati dospele u švajcarsko tužilaštvo, a veruje da je to rezultat unutrašnjeg curenja infomacija u sklopu strategije "čiji je cilj sprečavanje da on bude izabran za predsednika FIFA".

Platinijev advokat rekao je da je francusko pravosuđe otvorilo preliminarnu istragu. On je naveo da je isplata od dva miliona dolara za Platinijev rad kao Blaterovog savetnika od 1998. do 2002. godine "regularna i transparentna", dok su se neki pretvarali da je to "neosnovana i skrivena naknada".

"Postoje jasne indikacije o zaveri u cilju rušenja Mišela Platinija", dodao je advokat nekadašnjeg fudbalera.

List "Mond" preneo je da Platini za zaveru sumnjiči Blatera, bivšeg šefa pravnog tima FIFA, Marka Viligera, i visokog funkcionera FIFA, Domenika Skalu.

Izvor: Beta

Komentari / 0

Ostavite komentar