Bertomeu proglasio najgoru dvoranu u Evroligi...

Prvi čovek elitnog klupskog takmičenja oštro je kritikovao svoje Katalonce. . .

Košarka 15.10.2018 | 09:30
Bertomeu proglasio najgoru dvoranu u Evroligi...
Predsednik i izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu izjavio je da košarkaški klub Barselona ima "najgoru dvoranu" od svih učesnika tog takmičenja.

On je gostujući na Radiju Katalonija dodao da Barsa mora pod hitno da se preseli u moderniji objekat i na taj način počne da zarađuje novac, umesto što se godinama oslanja na donacije fudbalskog kluba.

"'Blaugrana' ima ogromne limite. To je najstarija dvorana u Evroligi, malog kapaciteta i sa malim uslužnim kapacitetima, što je i logično, s obzirom na to da je sagrađena pre više od 40 godina. Barselona je uložila novac da je adaptira i unapredi, ali to je i dalje objekat velike starosti, što sa sobom nosi brojne probleme".

Evroliga je odavno uvela propis po kome klubovi sa "A" licencom moraju da imaju dvorane sa najmanje 10.000 sedišta, ali se, kao i po nekim drugim pitanjima, klubovima toleriše neispunjavanje standarda.

Primera radi, "Blaugrana" može da primi malo više od 7.500 ljudi.

"Evroliga ne želi nikoga da tera. Samim klubovima je najviše u interesu da igraju u modernijim arenama. Žalgiris je skroman klub, ali ima dvoranu od 15.000 mesta, zahvaljujući kojoj ostvaruje veće prihode nego mnogo bogatiji konkurenti. Želim da Barselona radi isto tako, da sopstvenom zaradom stvori uslove da bude konkurentna u sportskom smislu, a ne da joj uvek treba podrška fudbalskog kluba", rekao je Bertomeu.

Barselona bi do 2020. godine trebalo da se preseli u "Novu Blaugranu", koja će biti blizu stadiona "Nou Kamp" i imaće 12.000 mesta. Tamo će svoje utakmice igrati i rukometaši.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar