EL: Mnogo je važnih datuma u istoriji Budućnosti...

Kreće i regionalni predstavnik u Evroligi.

Košarka 12.10.2018 | 17:15
EL: Mnogo je važnih datuma u istoriji Budućnosti...
Bitnih datuma u istoriji Budućnosti je na pretek. Od kvalifikacija za ulazak u Prvu Jugoslovensku ligu, kada je izboren nastup u eliti, kada je osvojen prvi, pa drugi Kup Jugoslavije, kada je prišivena prva šampionska zvezdica, kada je prvi put izboreno učešće u Evroligi, kada je osvojena prva titula u ABA ligi... Činjenica da je od poslednjeg nastupa u elitnom takmičenju prošlo 15 godina, govori i da je početak ovogodišnjeg ciklusa i te kako značajan datum - Podgoričani će prvi put igrati u novom formatu EL. Čak 15 najboljih ekipa na Starom kontinentu prodefilovaće Moračom.

Osim igrača Aleksandra Džikića, koji u tekuću kampanju ulaze kao autsajderi, maksimum treba da pruži i druga strana. Navijači imaju priliku da pokažu da su u rangu prethodnika, koji su nekada punili Moraču i dva sata pre početka meča, kada ste dim mogli da sečete nožem, a jedna stolica bila dovoljna za dvoje... Renovirana Morača će opet ugostiti kontinentalnu elitu, standardi su podignuti na viši nivo, neophodan za tako kvalitetno takmičenje.

Drugi deo današnjih okršaja otvara upravo Budućnost utakmicom protiv milanske Olimpije (18.45), znatno jače nego lani. Videćemo da li će Aleksandar Džikić moći da podigne ekipu posle razočaravajuće igre protiv Crvene zvezde i novog teškog poraza. Evidentno je da Budućnosti nedostaje zajedničkih treninga, a pre svega prave timske hemije, mada ni inostrana pojačanja nisu ostavila utisak kakav se dosad očekivao. To će gosti iz Milana pokušati da materijalizuju.

Simone Pjaniđani sada ima dobro nakrcan roster na svim pozicijama, a na već poznata imena poput Micova, Bertansa, Gudaitisa, Džerelsa i Kuzminskasa, dodati su Nemanja Nedović, Majk Džejms, Džef Bruks i Amadeo dela Vale. Takvu raznovrsnost Aleksandar Džikić prosto - nema.

Zato će morati da pokuša da vrati stari uticaj Nemanje Gordića i Nikole Ivanovića, pa da implementira ono što bi Koti i Erl Klark, zajedno sa Edvinom Džeksonom, Aronom Kraftom i Alenom Omićem trebalo da donesu. Uprkos tome što igra na svom terenu, izgleda da je Budućnost u podređenom položaju u ovom meču.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar