Lindzi Von vozi još samo jedan krug!

Američka skijašica najavila završetak blistave karijere na kraju predstojeće sezone!

Ostali sportovi 13.10.2018 | 10:30
Lindzi Von vozi još samo jedan krug!
Jedna od ikona zimskog sporta, Lindzi Von najavila je odlazak u penziju na kraju predstojeće sezone.

Legendarna Amerikanka, poznata po lepom licu i provokativnim fotografijama gotovo koliko i po sportskim rezultatima obelodanila je ovu odluku u Njujorku, pošto je ranije najavljivala da će ostati na skijama sve dok ne sruši rekord od 86 trijumfa u Svetskom kupu koji drži čuvenu Ingemar Stenmark.

"Ovo će biti moja poslednja sezona", jasna je 33-godišnja superzvezda, "Definitivno odlazim u penziju. "

Lepotici iz Minesote su potrebne četiri pobede da stigne Šveđanina, ali i sa ove 82 najuspešnija je skijašica u istoriji. Lindzi Von je praktično sve što je mogla osvojila, pa i zlatne medalje na Olimpijskim igrama. Tokom karijere je imala velike probleme sa povredama, pre svega sa ukrštenim ligamentima kolena koje je u nekoliko navrata kidala, ali se uvek vraćala. Sada joj je očigledno dosta te borbe.

"Ako uspem da oborim rekord, to će biti divno, ako ne , nije ni važno. Iovako sam nauuspešnija žena u istoriji, a to je nešto našta sam neizmerno ponosna. Došlo je vreme da promenim profesiju. Bavljenje sportom me je učinilo ovakvu kakva sam i sada ću morati da potražim moj sledeći posao", izjavila je Amerikanka.

Nova sezone FIS Svetskog kupa tradicionalno počinje krajem oktobra na glečeru u austrijskom Zeldenu, a završava se 2. februara na čuvenoj mariborskoj "Zlatnoj lisici".

Izvor: mozzartsport

FOTO: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar