LN: Rumuni slomili Litvance, ''ludnica'' u Poljskoj!

Litvanci spremili poklon Srbiji, Rumuni ga uzeli! Litvanija bila nadomak iznenađenja, ali se Rumuni provukli. . .  Rumuni u 94. minutu slomili Litvaniju! Komšije ostvarile cilj pred meč sa Srbijom.  Jedan Silva, drugi Silva, treći Silva!!! Portugalski triling prezimenjaka poklopio poljsku senzaciju Pjonteka! Portugalci gaze ka prvom mestu.

Fudbal 11.10.2018 | 23:28
LN: Rumuni slomili Litvance, ''ludnica'' u Poljskoj!
Srbija i Rumunija bi u nedelju, 14. oktobra, u Bukureštu mogli da donesu odluku o pobedniku Grupe 4 C Lige nacija. Litvanija je bila nadomak senzacije, ali je, ipak, primila gol u poslednjim trenucima.

Litvanija – Rumunija 1:2 (0:1)!

Gosti su skoro celu utakmicu vodili golom Aleksandrua Ćipćijua u 13. minutu, ali su poklekli u poslednjem minutu, kada je Arturas Zulpa pogodio za 1:1.

Međutim, tu nije bio kraj uzbuđenjima u Viljnusu. Svesni da bi ih poraz definitivno udaljio od prvog mesta, Rumuni su krenuli sa sve ili ništa i u četvrtom minutu sudijske nadoknade stigli do sva tri boda.

Strelac je bio Aleksandru Maksim.

Rumunija je na jedvite jade pobedila Litvaniju i ipak sa ostvarenim ciljom i osvojena tri boda na Baltiku dočekuje Srbiju u nedelju. Naše istočne komšije su slavile u Litvaniji 2:1 golom Maksima u 94. minutu! Imaju dva boda manje od Srbije pred okršaj za tri dana u Bukureštu. Rumuni su ostvarili plan, ali su bili na pragu razočarenja...

Četa Kozmina Kontre je rano povela i izgledalo je da sve drži pod kontrolom. Kipčiju je u 12. minutu doneo Rumuniji vođstvo pošto je Mitrica prethodno odradio veći deo posla.

Rumunija je u nastavku dominirala, imala još šansi za golove i kada je izgledalo da mirno privodi meč kraju, usledio je šok. Mat u tri poteza, očajna reakcija odbrane i gol Zulpe za izjednačenje u 90. minutu!

Rumuni su krenuli na sve ili ništa, igrao se četvrti od pet minuta nadoknade, kada je Aleksandru Maksimprodao majstorski lažnjak, dvojicu Litvanaca bacio na zadnjicu i pogodio suprotan ugao za veliko slavlje i pobedu Rumunije.

Grupa 4, "C" Liga nacija:

Crna Gora – Srbija 0:2 (0:1)
Litvanija – Rumunija 1:2 (0:1)

TABELA: Srbija 7, Rumunija 5, Crna Gora 4, Litvanija 0.

Zanimljivo je bilo u najjačoj diviziji, u Grupi 3.

Portugal je kao gost savladao Poljsku 3:2. Domaćin je poveo, ali je aktuelni šampion Evrope postigao tri vezana gola i preokretom stigao do trijumfa.

Jedan Silva, drugi Silva, treći Silva!!! Portugalski triling prezimenjaka poklopio poljsku senzaciju Pjonteka! Portugalci gaze ka prvom mestu.

Posle samo dva kola u Ligi nacija, Portugalci su već jednom nogom u plej-ofu! Evropski šampion je nakon minimalne pobede nad Italijom, večeras savladao Poljsku u gostima sa 3:2 i ima maksimalnih šest bodova posle dva kola. Poljaci i Italijani imaju po bod pred međusobni okršaj za tri dana posle kojeg će neko od njih verovatno da otpadne iz borbe za prvo mesto.

Lišen usluga Kristijana Ronalda, portugalski selektor je izveo tim sa trojicom Silvi u napadu. Desno RafaSilva iz Benfike, u sredini Andre Silva iz Sevilje i levo Bernardo Silva iz Mančester Sitija. Svi su dali po gol!

Ipak, prvi su se radovali Poljaci. Senzacija evropskog fudbala Kšištof Pjontek je započeo meč u tandemu sa Levandovskim i posle samo 18 minuta na terenu nastavio strašnu seriju iz Đenove. Udarcem glavom je pogodio na asistenciju Kurzave.

Međutim, odgovor Portugalaca je bio brutalan. Andre Silva koji igra kao pereporođen u Sevilji posle horora u Milanu je nastavio da blista. U stilu rasne „devetke“ je na petercu dočekao asistenciju Picija i izjednačio posle pola sata igre.

Na isteku poluvremena – totalni preokret. Ovoga puta je Rafa Silva pobegao odbrani Poljske, predriblao golmana Fabijanskog i izašao pred prazan gol. Nemoćni Glik mu je pomogao klizećim i prestigao ga u nameri da pogodi praznu mrežu.

Šokirani Poljaci su doživeli totalni nokaut posle samo nekoliko minuta igre u drugom polurvemenu. Solo prodor i majstorija Bernarda Silve za 3:1.

Do kraja je Blaščikovski iz voleja vratio nadu Poljacima, ali nisu uspeli da se izvuku. Portugalci su blizu osvajanja prvog mesta.

Grupa 3, "A" Liga nacija:

Poljska – Portugal 2:3 (1:2)

TABELA: Portugal 6, Poljska 1, 1Italija 1.

Ostale utakmice…

U ligi D ekipa Kosova je nastavila sa sjajnim partijama i drži prvo mesto sa 7 bodova iz tri utakmice. Poslenji u nizu uspeh napravljen je pobedom nad Maltom sa 3:1.

Posebno raspoložen bio je dvostruki strelac Kololi, dok je mrežu Maltežana zatresao i Murići. Jedini pogodak Malte delo je Agiusa na startu drugog poluvremena.

Kosovo se sada nalazi ispred Azerbejdžana koji je do petog boda stigao pobedom na Farskim ostrvima od 3:0.

Grupa 1, "C" Liga nacija:

Izrael – Škotska 2:1 (0:1)

TABELA: Škotska 3, Izrael 3, Albanija 3.

Grupa 3, "D" Liga nacija

Farska Ostrva – Azerbejdžan 0:3 (0:1)
Kosovo – Malta 3:1 (1:0)

TABELA: Kosovo 7, Azerbejdžan 5,Farska Ostrva 3, Malta 1.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar