Habib Nurmagomedov suspendovan!

Van oktagona do pola godine! Dagestanac, Habib Nurmagomedov, ostaće šampion UFC u lakoj kategoriji, ali će biti suspendovan, a suspenzija sledi i Konoru Mekgregoru.

Ostali sportovi 08.10.2018 | 15:30
Habib Nurmagomedov suspendovan!
Nurmagomedov je posle borbe i pobede nad Mekgregorom iskočio iz kaveza i napao članove Irčevog tima, zbog čega se čekala kazna za borca koji nastupa pod ruskom zastavom.

Sportska komisija države Nevade mu je "zamrzla" dva miliona dolara honorara, a predsednik UFC Dejna Vajt kaže da će Rus biti sankcionisan zbog napada na Dilona Denisa.

"Oni su trenutno zadržali Habibov ceo honorar i priča se da će ga zadržati trajno. Mislim da to ne bi trebalo da se desi i da treba da uzmu 250.000. Habib će svakako zadržati titulu, iako će biti suspendovan. Suspenzija će trajati četiri do šest meseci, ali titula svakako ostaje njegova", rekao je Vajt za TMZ sports. 

Ono što je najavio pre borbe, ostvarilo se, jer je borba donela zaradu veću od dva miliona dolara. 

Mekgregor je poražen u četvrtoj rundi UFC 229, kada ga je Habib uhvatio oko vrata u "kragnu" i primorao ga da preda. 

Pošto je i Irac učestvovao u incidentu posle borbe, i on će biti suspendovan, ali će za suspenzija trajati manje. Biće deo standardne procedure pa Mekregor neće moći u oktagon oko mesec dana.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar