Trka za Zlatnu loptu: Salah 53%, Mesi 29%, Ronaldo 5%...

Ali posle nepuna 24 sata glasanja. . .

Fudbal 09.10.2018 | 15:15
Trka za Zlatnu loptu: Salah 53%, Mesi 29%, Ronaldo 5%...
Frans fudbal je tokom jučerašnjeg dana objavio sva imena kandidata prestižnog izbora za Zlatnu loptu 2018. godine. Na svaka dva sata od juče ujutru čuveni magazin objavljivao je po petoricu finalista, sve do 19.30 uveče kaada smo konačno dobili kompletnu listu od 30 učesnika u trci za najznačajniju individualnu nagradu u svetu fudbala. 

Podsećamo, na spisku su sledeći igrači: Serhio Aguero, Tibo Kurtoa, Alison Beker, Karim Benzema, Geret Bejl, Kevin de Brujne, Dijego Godin, Edinson Kavani, Roberto Firmino, Kristijano Ronaldo, Ngolo Kante, Antoan Grizman, Isko, Eden Azar, Hari Kejn, Ugo Loris, Mario Mandžukić, Sadio Mane, Marselo, Kilijan Mbape, Lionel Mesi, Luka Modrić, Nejmar, Jan Oblak, Pol Pogba, Ivan Rakitić, Serhio Ramos, Mohamed Salah, Luis Suarez i Rafael Varan.  

Kao što je poznato Luka Modrić jer odneo do sada dve najvažnije individualne nagrade - proglašen je najboljim igračem Mundijala u Rusiji, a onda ga mu je i FIFA udelila svoju Zlatnu loptu. Kao što znate, Frans fudbal je svoju daleko stariju i popularniju anketu ponovo odvojio od Fife i na kraju godine proglasiće svog pobednika - "pravog" najboljeg fudbalera planete. Ne zaboravimo, radi se o izboru koji traje od daleke 1956, naspram Fifinog koji je krenuo tek 1991. godine.

Zavirili smo u trenutno stanje, odnosno kako se odvija glasanje na sajtu Frans fudbala i dobili prve podatke: za nepuna 24 sata svoj glas dalo je preko 220.000 fudbalskih zaljubljenika, a najveći broj njih opredelio se za Mohameda Salaha, koji je od ukupnog broja sebi prigrabio čak 53 odsto glasova i ima tendenciju rasta, ako posmatramo od jutros (bio je na 51 pre dva sata). Lionel Mesi sakupio je 29 odsto podrške navijača, svi ostali znatno manje: Ronaldo 5%, Nejmar 3%, Mbape i Modrić po 2%, Grizman, Rakitić i Varan po 1%...  

Ako se po jutru dan poznaje moglo bi da se dogodi da u istoj godini dobijemo totalni prekid dominacije Mesija i Ronalda. Pre nekoliko dana Modrić je skinuo Portugalca sa trona kada je u pitanju FIFA izbor, a ako se ovako nastavi mogao bi CR7 da izgubi "vlast" i u prestižnijoj anketi.

Naravno, ovo je tek početak. Tek očekujemo milione i milione glasača, a i konačnu odluku doneće novinari iz 173 zemlje, čije glasanje počinje kada navijači odaberu petoricu finalista. Ako ništa drugo, Salah je na dobrom putu da se bar plasira među pet.

Proglašenje pobednika zakazano je za decembar.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar