Priča: Dibala o jednoj aprilskoj večeri...

Video je Ronaldo da smo jači od Reala, zato je došao! Poremetio nam je hijerarhiju, Pjanić i ja služimo za ukras! Naravno, napadač Juventusa hvali Kristijana, ali i Mesija, Iska, Nejmara i Mbapea.

Fudbal 08.10.2018 | 22:35
Priča: Dibala o jednoj aprilskoj večeri...
Postala je Italija odavno tesna za ambicije najtrofejnijeg tamošnjeg kluba. Uzastopnim titulama prvaka (trenutno su na sedam) pomalo su se i u Juventusu zadovoljili i zato su krenuli u misiju pokoravanja Evrope, ali im se 2015. u Berlinu isprečila Barselona, dve godine kasnije u Kardifu Real, da bi ih ove godine kraljevski klub zaustavio u četvrtfinalu Lige šampiona i odložio uspon na vrh.

Možda samo do narednoj maja i finala na stadionu „Vanda Metropolitano“, pošto je upravo iz Madrida stigao Kristijano Ronaldo sa zadatkom da Staroj dami bar jednom u naredne četiri godine, na koliko mu važi ugovor, donese „ušati pehar“. Crno-beli su postali još jači, a kako kaže Paulo Dibala upravo je aprilski dvomeč eminentnog takmičenja ključno uticao na odluku najboljeg igrača sveta da se preseli u Torino i bude potpora ionako visokim ambicijama Stare dame.

''Rado bih žrtvovao Skudeto za trofej Lige šampiona. Isto sam želeo i prethodne sezone, ali u ovoj su očekivanja porasla, s tim da cilj ostaje isti: osvojiti sve. Smatram da lane nije bilo jačeg tima od Juventusa u Evropi. Jeste Real odbranio titulu najboljeg na kontinentu, ali nije dokazao da je bolji od nas. Da smo izbacili Madriđane sve bi se promenilo. Osvojili bismo Ligu šampiona i svi bi pričali da smo najbolja ekipa. Jednostavno, niko nije bio jači od nas“, samouvereno argentnski napadač u intervjuu Gazeti delo sport objašnjava zalet koji je tim Masimilijana Alegrija uhvatio u nameri da konačno skine prokletstvo gubitnika i posle pet izgubljenih finala popne se na tron.

Vraćajući film na poslednji sudar sa Realom, Dibala se prosetio i Ronaldovih makazica u prvom susretu, svog crvenog kartona koji ga je izbacio iz konkurencije za revanš, ali i duela i Madridu 11. aprila za koji je, smatra, presudno uticao na odluku Portugalca o najvećem letnjem transferu.

„Pobeda na „Santjago Bernabeuu“ nam je dala snagu, uverila nas u to šta možemo. Ekipa je otišla u Madrid uverena da će pobediti. Saigrači su mi pričali da se Real baš mučio u revanšu, njegovi igrači su zbunjeno posmatrali jedini druge, jer retko kad na svom terenu prime tri gola. Čini mi se da je to bila utakmica koja je naterala Ronalda da se približi Juventusu. Shvatio je snagu našeg tima i izabrao da nam se priključi. Inteligentan je, vidi sve, čak i pre drugih“.

Dolazak Kristijana Ronalda uticao je, između ostalog, da se hijerarhija u Juventusovom timu očekivano promeni.

„Prošle sezone, Pjanić i ja smo imali dogovor: ako je slobodnjak sa leve strane, Miralem bi pucao, dok su oni sa desne bili rezervisani za mene. Čim je Ronaldo stigao, napisao sam poruku Pjaniću: „Mire, izvini, ali mislim da nećeš izvoditi mnogo slobodnih udarca ove godine“. Šalu na stranu, zna se ko i kad šutira. Ako je sa leve strane slobodnjak, onda je izvođač Kristijanio, dok Miralem i ja samo stojimo da ukrasimo fotografiju. Jasna podela je i što se penala tiče: prvo Ronaldo, pa ja, onda Pjanić“.

Dibala je devet godina mlađi od CR7. Logično je što ga posmatra kao jednog od idola, s tim da se i sam Ronaldo postarao da razbije predrasude o sebi.

''Najviše sam se oduševio njime, jer je normalan. Ako ga posmatrate samo posredstvom TV ekrana i društvenih mreža, stvorićete drugačiju sliku o Kristijanu, ali vam kažem, isti je kao svi mi. Sjajno trenira, 100 odsto je posvećen, šali se sa nama, ismeva Kansela pričom da bolje od njega zna italijanski otkako se spajtašio sa nama Južnoamerikancima, pa smo ga, dok pijemo, naučili jezik“.

Iako u reprezentaciji Argentine nema status kakav zalsužuje zbog Lionela Mesija i njegove uloge na teren, La Hoja hvali zemljaka i stavlja ga u istu ravan sa Portugalcem, ističući da oni ne mogu da se mere sa fudbalerima koji hodaju Zemljom.

„Mesi i Ronaldo su iznad svih, van konkurencije, nisu sa ove planete. Moj cilj je da budem najbolji fudbaler kad je u pitanju ljudski rod. Od ostalih, nas od krvi i mesa, sviđa mi se Isko, jer nikad ne gubi loptu, dok su Nejmar i Mbabe, takođe odlični fudbaleri. Kao dete sam maštao da ću osvojiti Zlatnu loptu. A ako želite da napredujete u životu, morate da postavite visoke ciljeve“.

U prošlosti je bilo zategnutih odnosa na relaciji Dibala – Masimilijano Alegri. Umeo je trener Juvea da svesno hladi Dragulja, čak se ovaj durio kad ne igra, ali je izgleda shvatio da ne može protiv šefa struke, pa ga sad hvali. Javno.

„Alegri mi je omogućio slobodu pokreta. Razmenjujemo mišljenja, tako da na osnovu karakteristika protivnika, može da nađe prostor u kome ću delovati, zavisino od toga ko je od mojih saigrača u tom terenutku na terenu traži od mene da se otvaram ili da budem bliži golu. Problemi od prošle sezone i povreda su mi pomogli da sazrim. U Juventusu sam mnogo naučio. Na primer, kako da pričam sa igračima pre meča. Đanluiđi Bufon, Đorđo Kjelini, Dani Alves i mnogi drugi su bili sjajni učitelji, ali vam je istovremeno potreban i neko da biste te iskusnije igrače čuli. Zato, moram da nastavim da učim“.

Za kraj, o broju na poleđini dresa. Najpopularnijem u svetu fudbala.

„Ogromna je odgovornost nositi „desetku“ Juventusa, morate da budete primer deci celog sveta koja gledaju naše utakmice. Kad ne igram, ne mislim o broju i nikad ga ne bih tražio, međutim, kad mi ga je kub ponudio odlučio sam za manje od deset minuta. Znao sam u šta se upuštam i da ću posle druge malo lošijde utakmice biti kritikovan, ali svakako ne bih menjao ništa“, dodao je Paulo Dibala.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Someone

15.10.2018 22:41

Predivan momak, neka mu je sa srecom da ostvari u zivotu sve sto zeli!

ODGOVORITE