Martin: Novak? Preteći će Rafu i Rodžera i postati najbolji u istoriji!

Legendarni američki teniser nema dilemu kada je u pitanju srpski as.

Tenis 08.10.2018 | 16:30
Martin: Novak? Preteći će Rafu i Rodžera i postati najbolji u istoriji!
Novak Đoković bi mogao da postane najbolji teniser u istoriji pogotovo ako nastavi na ovaj način. Njegov nekadašnji trener Tod Martin kaže da je očekivao da se Srbin vrati u formu i da je bio iznenađen nevoljama u kojima se Đoković našao prošle godine. 

Legendarni američki teniser je 2009. i 2010. godine bio u Đokovićevom stručnom štabu.

"Nisam iznenađen njegovim povratkom. On je najbolji teniser na svetu, kada je fizički i emotivno spreman. I to zna i on. Nismo proveli toliko vremena zajedno koliko ljudi misle. I nismo samo radili na njegovom servisu. Novak je 2011. godine shvatio da je ključ u tome da bude agresivniji na terenu. I uspeo je da uspostavi potpunu kontrolu nad samim sobom kako je vreme prolazilo. Na terenu, ali van njega“, rekao je Martin za londonski list Metro.

On je naveo i da je bio iznenađen krizom i negativnim periodom u kojem se Đoković našao prošle godine.

„Nisam razumeo šta se dešava, ali bilo je očigledno da je u tom periodu bio odsutan. Srećom, oporavio se od povrede lakta i pronašao je dovoljno motiva da se vrati. U prvoj polovini godine delovalo je da je psihički spreman, ali da mu fali malo snage. Prelomna tačka bio je Rolan Garos, gde je igrao dobro, ali je doživeo ozbiljan udarac posle poraza od Čekinata“.

Martin je predvideo i da će srpski teniser biti najbolji u istoriji, odnosno da će iza njega ostati direktni konkurenti.

„Ako nastavi da igra na ovom nivou još nekoliko godina, preteći će i Rodžera Federera i Rafaela Nadala po broju osvojenih gren slem trofeja. Ima želju da stalno napreduje i ako uspe da zadrži taj stav, uopšte nemam sumnju da će biti najbolji u istoriji“, istakao je Martin.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar