Prijava zbog "kupovine" birača

U krivičnoj prijavi koju je zaprimilo Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu navodi se da je direktor ŠG „Sjemeć“ Rogatica Marko Tomović zlupotrijebio položaj odgovornog lica javnog preduzeća i većem broju lica na području opštine Rogatica obezbijedio protipravno sticanje imovinske koristi.

Republika Srpska 02.10.2018 | 17:47
Prijava zbog "kupovine" birača
U prijavi se navodi da Tomović građevinskom operativom javnog preduzeća izvodi „radove koji nemaju nikakve veze sa eksploatacijom šume i putevima neophodnim za njenu eksploataciju".

"Umjesto naplaćivanja izvedenih radova od lica kojima iste izvode Tomović i saradnici od njih zahtijevaju da na izborima glasaju za kandidate SNSD na svim nivoima vlasti“, stoji u prijavi.



Tomović se u prijavi optužuje još i da biračima besplatno dijeli ogrevna drva uz obećanje da će glasati za kandidate SNSD na izborima 7. oktobra.

Prijava sadrži tačna imena lica na čijim imanjima su radovi izvođeni, broj kamiona koji su istovareni i iz kojih je posipni materijal bagerima razasipan po imanjima i oko kuća i pomoćnih objekata.



S obziron da su u pitanju ozbiljni finansijski iznosi za koje je Tomović oštetio javno preduzeće za ovo krivično djelo zakonom je zaprijećena kazna od dvije do deset godina zatvora, plus novčana kazna.

Takođe, zakon predviđa i da se licima koja su na ovaj način sebi obezbijedila protivpravnu imovinsku korist ta korist oduzme, odnosno u ovom slučaju da oni ŠG „Sjemeć“ isplate iznose u vrijednosti nezakonito izvedenih radova na njihovim imanjima ili isporučenih a neplaćenih ogrevnih drva.

Sve ovo Tomović radi u dogovoru sa načelnikom opštine Rogatica Miloradom Jagodićem koji je i predsjednik OO SNSD Rogatica. 

Jagodića u Rogatici zovu još i „kupovni načelnik“ jer je prije izbora na ovu funkciju on bio direktor „Sjemeća“ i na isti ovaj način sebi obezbijedio glasove za načelničku poziciju.

Jagodić je za protivuslugu Tomoviću u opštinsku upravu, na budžet i u javna preduzeća pozapošljavao svu i užu i širu rodbinu, a stranačkim vezama obezbijedio mu je poziciju direktora uprkos činjenici da je Tomović šesdesetsedmogodišnjak i da je po sili zakona još prije dvije godine morao biti penzionisan.

(BN)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

SDS

02.10.2018 15:52

Szp.u doboju kupuje glasače preko novca iz budžeta i to preko socijalnog.

ODGOVORITE
Name

Re

02.10.2018 16:14

Ti nisi SDS i drugo ne lazi.

Name

Radovic i Robija Miloje

02.10.2018 16:15

Pitajte Klosarca koliko je dao para za glasace iz Bratunca.

Name

Haha

02.10.2018 17:35

Sve i jedan direktor šumarije to radi trenutno. Banjaluka, Kneževo, Šipovo, Mrkonjić, Prijedor.... Treba protiv svih podnjeti tužbe...

Name

Bl

02.10.2018 18:09

Stanić socialista po direktivi aktivistima dao posao na tri mjeseca pa posle izbora otkaz.

Name

Drago Bratunac

02.10.2018 19:21

Sve će se utvrditi,najebace taj sto prodaje sebe a i kupcu neće ruže cvjetati.

Name

Igor

02.10.2018 20:16

Radovic iz Bratunca je posten covek.privrednik.

Name

Nostradamus

02.10.2018 16:49

Neko je jednom napisao da su glasaci jeftiniji od prostitutki. Moj glas ne moze niko da kupi ja nisam prostituka niti peder

ODGOVORITE
Name

!!!

03.10.2018 05:10

Gotovi su

Name

Па

02.10.2018 16:59

То је поштено, има их који купују гласове за 20 дека кафе.

ODGOVORITE
Name

DA

02.10.2018 17:57

Za šest metara drva dajem pet glasova. Da nisi čvorljiva, kriva ni voma tavli.

Name

djete ro'gace

02.10.2018 19:36

"Sajonara",kako ga zovu,pošto podsjeća na onaj crtać japanske bube,Marko je žrtveni piun,koga voda onaj inkvizitor..Ako kojim slučajem zaista"svane" Markan će ga popušiti,a ovaj će se skloniti..koja je to furda u nas u Roga'ci

ODGOVORITE
Name

Joko

02.10.2018 20:18

Bato Rankic iz Snsd je najveci sljam od svih kandidata uizbornoj jedinici 7'. .

ODGOVORITE
Name

dosta mi njih

02.10.2018 20:38

To je veliki problem naseg naroda, da se njih jeftino kupuje. To zna Dodik i zato koristava tu priliku pred izbore, da kupuje glas naroda da bi on dalje opstao. Sta da Dodik kao Zeljka i SNSD ne pobjede na izborima, da li mislite da ce situacija biti gora nego kao sad? NE! Samo moze biti bolje. Gore ce biti ako oni opet pobjede, tek ce nam oduzeti i ono malo sta jos imamo. Narode, otvorite oci nemojte gresiti, ne prodajte se za bilo sta. Zar nemate svoj ponos! Zar vas ne boli kad citate njihovo bahato ponasanje, voze skupocjena auta, lete helikopterima, trose novac naroda, zaduzivanje u kredite koje niko ne vraca i da slusate njihove lazi. Stop kriminala, korupcije, bahatost i lazi. Vrijeme je za bolju buducnost svih gradjana! Nismo vise ovce za sisanje!

ODGOVORITE