SDS: Ravnomjerno ulagati u Srpsku

Ravnomjeran razvoj Republike Srpske biće jedan od glavnih programskih ciljeva Srpske demokratske stranke nakon pobjede na izborima 7. oktobra, poručeno je na sinoć održanim tribinama u Velinom Selu i Brocu, gdje su se predstavili kandidati za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH.

Republika Srpska 02.10.2018 | 09:43
SDS: Ravnomjerno ulagati u Srpsku
- Trenutno se ulaže samo u Banjaluku i okolinu, a Semberija se zaobilazi, kao i Romanija i Hercegovina. Svi građani Srpske moraju imati jednaka prava i potrebno im je obezbjediti kvalitetne uslove za život - poručio je nosilac liste kandidata SDS za NS RS Tomica Stojanović.

Kandidat za poslanika u NS RS Dragan Đurđević naveo je da je trenutna vlast u Srpskoj bijeljinsku Šećeranu prodala narko-dilerima, zemljište Rudnika i Termoelektrane Ugljevik dala pod koncesiju Rašidu Serdarovu, što je propala investicija, kao i da su uništili kompanije „Bobar" i„Slobomir".



- Upropastili su preduzeća koja su nekada bila bijeljinski giganti, koja su uspješno radila i zapošljavala veliki broj radnika. Trenutna vlast bahato troši i kada ostanu bez sredstava zadužuju Srpsku - upozorio je Đurđević, dodajući da je neophodna promjena vlasti da bi Srpskoj svanulo i počelo da se radi pošteno i odgovorno.



Na tribinama su se predstavili i kandidati za poslanike u NS RS Darko Mitrić, Drago Stajić, Slađana Jovanović i Branka Savčić, kao i kandidati za Parlamentarnu skupštinu BiH Ivana Petričević i Nenad Lalić.

Mještane Broca pozdravio je i gradonačelnik Bijeljine i potpredsjednik SDS RS Mićo Mićić koji je poručio da će nakon pobjede Vukote Govedarice za predsjednika i Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH, u čitavoj Srpskoj biti bolje svim građanima, bez obzira na mjesto gdje žive.

(BN)