Prva liga RS: ''Srpski Hofenhajm'' optimistički na Borac!

U nedjelju je derbi prvenstva Prve lige RS! Uobičajena atmosfera na treninzima ''srpskog Hofenhajma'', kao da ne sluti da je u nedjelju veliki derbi prvenstva. Igrači u sjajnom raspoloženju odrađuju svoje obaveze u standardnom režimu rada.

Fudbal 28.09.2018 | 19:15
Prva liga RS: ''Srpski Hofenhajm'' optimistički na Borac!
U nedjelju od 18 časova, na Gradskom stadionu u Banja Luci, pred Slogom je možda i jedna od najbitnijih utakmica u istoriji kluba. Za sada. Po prvi put od svog postojanja ukrstiće koplja sa ekipom Borca.

Na treninzima sa ekipom nalazi se i predsjednik kluba Zlatko Krbanjević. Kao i obično, u jednom za naše prostore nesvakidašnjem govoru, obratio se igračima i stručnom štabu.

''Malo je riječi kojima bih opisao sreću i ponos zbog rezultata koje postižete. Još više od toga me raduje ova atmosfera koju vidim na treninzima. Dišete kao jedan i to je jedan od najvažnijih preduslova za uspjehe koje postižete. U nedjelju igramo derbi prvenstva i znam da jedva čekate da istrčite na teren. Zbog ovakvih utakmica se i igra fudbal. Borac je veliko ime i klub sa sjajnom tradicijom i mi u Banja Luku putujemo sa velikim respektom prema našem protivniku. Međutim, svjesni smo smo svoje vrijednosti i želimo svima da pokažemo da naši rezultati nisu slučajnost i da je sve ovo što se dešava plod jednog sistematskog rada, već šestu godinu zaredom. Sloga je postala sinonim za uspješan sportski kolektiv, u kome vladaju porodični odnosi. Nadamo se da će svi akteri utakmice biti dostojni njenog značaja i da će u jednoj fer borbi, bez bilo kakvog spoljašnjeg uticaja, kvalitet ekipa biti faktor koji će presuditi pobjednika'', istakao je Krbanjević u govoru igračima i nastavio:

''Nedeljna utakmica vam je nagrada za koju ste se sami izborili. Gostujete u Banja Luci kao prvoplasirani, a nadam se da ćete nakon utakmice to i ostati.
Želim Vam sreću u nedjelju, znam da ćete dati sve od sebe i da me nećete iznevjeriti. Opravdavate sva uložena sredstva i ja sam ponosan što ste dio mog tima. Hvala vam na tome'', rekao je predsjednik kluba, a potom i obradovao svoje igrače sljedećom informacijom:

''Već sada vam mogu otkriti jednu lijepu vijest. Zimske pripreme obavićete u Antaliji, u velelepnom hotelskom kompleksu i u najboljim mogućim uslovima za jedan fudbalski klub. Bićete rame uz rame sa evropskim velikanima i ponovo ćete biti u prilici da odigrate vrhunske pripremne utakmice, ovaj put sa klubovima iz najjačih liga u Evropi. Zaslužili ste to!''

Ozarena lica i gromoglasan aplauz svih prisutnih pokazali su da Slogin brod plovi pravim kursom zvanim - Premijer liga BiH!

Stručni štab, 24 igrača, 10 ljudi iz Uprave kluba, kao i naši navijači koji su najavili organizovan dolazak na utakmicu, u nedjelju od 18 časova disaće kao jedan.

PRVA LIGA RS - 8. KOLO:

Subota:

Željezničar - Sutjeska (16.00)
Kozara - Drina
Tekstilac - Sloboda
Podrinje - Slavija
Rudar Prijedor - Alfa Modriča

Nedjelja:

Borac - Sloga (18.00)

TABELA: Sloga 19, Borac 17, Slavija 13, Sutjeska 10, Kozara 10, Alfa Modriča 9, Željezničar 8, Rudar Prijedor 8, Tekstilac 7, Sloboda 7, Podrinje 5, Drina 2.

Izvor: BN/FK Sloga

Komentari / 0

Ostavite komentar