Nema VAR-a? Partizan snima sam u Nišu!

Crno-bijeli riješili da sami obezbijede snimke budućih spornih situacija, saznaje MONDO.

Fudbal 27.09.2018 | 17:15
Nema VAR-a? Partizan snima sam u Nišu!
Gol koji je Crvena zvezda postigla u 158. "vječitom derbiju", kojim je stigla do izjednačenja (1:1) i zadržala pet bodova prednosti u odnosu na Partizan i dalje je u centru pažnje srpske javnosti. 

Danima se već polemiše da li je lopta usljed udarca glavom Ričmonda Boaćija i intervencije Vladimira Stojkovića prešla gol liniju. Za sudije Danila Grujića i njegovog asistenta na toj utakmici Nenada Đokića - Zvezda je postigla regularan gol i tako anulirala prednost crno-bijelih. 

Prethodnih dana imali smo priliku da pročitamo razna tumačenja i mišljenja. Zvezda je odmah poslije utakmice geometrijski dokazala da je pogodak njenog napadača bio. Međutim, odgovor iz Humske, zasnovan takođe na naučnoj bazi, bio je još jači. Matematički proračun čoveka sa Mašinskog fakulteta, a dan kasnije i arhitekte izvođenjem nacrtne geometrije, doveli su do zaključka Partizana  da lopta nije prešla gol liniju i da crveno-bijeli nisu na regularan način izjednačili. 

Mnogi su iznosili svoja viđanja sporne situacije, ali niko sa sigurnošću nije mogao da tvrdi da li je ili nije bio gol. 

Partizan je još prošle sezone predlagao uvođenje video tehnologije (VAR) u srpski fudbal. Ostao je usamljen u tome. Tu inicijativu je ponovio pred početak ove sezone. Opet je ostao usamljen...

Usled sve češćih spornih situacija, koje se, kako nam je rečeno u klubu iz Humske ulice, zbog nedostatka tehničkih mogućnosti sve rijeđe jasno mogu analizirati, Partizan je odlučio da na svojim utakmicama, bilo da je riječ o onima koje Partizan igra kao gost ili domaćin, postavlja kamere oko "crvenih zona" na terenu.

Prema saznanjima MONDA, "parni valjak" će kamere instalirati već narednog vikenda na niškom Čairu, gde crno-bijele očekuje derbi protiv Radničkog (nedjelja, 19 časova, TV prenos Arena sport na m:tel TV.

Sudije su od početka ove sezone u centru pažnje i ponovo se "secira" njihov rad, s tim da je situacija iz derbija jedan od najdrastičnijih detalja u prvoj fazi Superlige.

Mnogi se pitaju šta je sa jednim od najboljih svjetskih sudija - Miloradom Mažićem, kome je UEFA dodijelila da sudi posljednje finale Lige šampiona, a bio je i u najužoj konkurenciji za finale Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Mažić je u Superligi ove sezone sudio samo jedan meč, u 6. kolu Proleteru i Vojvodini. Vjerovali ili ne, ali najbolji srpski sudija je imao više izlazaka na teren u Sudijskoj Arabiji, gdje je dijelio pravdu na dvije utakmice.

Ali, treba dodati i da je osporavani Nenad Đokić jedan od pomoćnika Mažića u utakmicama Lige šampiona, odnosno član njegovog sudijskog tima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Goran

27.09.2018 16:08

Pogledajte utakmicu Partizan - Železničar iz 1986. godine i te sklanjalice da bi Admir Smajic dao gol, koji će Partizanu donijeti titulu.

ODGOVORITE
Name

Panto

28.09.2018 11:17

Sa njima uvijek neka komendija i cirkus.

ODGOVORITE