Infantino: Plašio sam se, ali VAR je "očistio" fudbal!

Predsednik FIFA Đani Infantino ocenio je da je video tehnologija VAR donela dosta toga dobrog fudbalu i "očistila" igru.

Fudbal 26.09.2018 | 13:00
Infantino: Plašio sam se, ali VAR je "očistio" fudbal!
FIFA je VAR zvanično primenila na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Rusiji, a rad te video tehnologije ocenjen je kao veoma uspešan.

Infantino je uvek bio uveren da će VAR uspeti, a sada konačno može da se naslađuje njegovim uspesima.

"Bili smo hrabri, možda čak i ludi, što smo uveli VAR. Kritikovali su nas pred Svetsko prvenstvo, ali posle njega svi su ukapirali da je to budućnost. Ne zato što mi to tako kažemo, već zato što je Mundijal pokazao da je VAR od pomoći. Plašio sam se da će poremetiti igru, ali nije, već je 'očistio' fudbal. Nije bilo nijednog crvenog kartona zbog nekog brutalnog starta, nijednog", rekao je Infantino.

Infantino dodaje da je VAR imao uticaj i na međuljudske odnose.

"Nisam siguran da li je to zbog VAR-a ili su svi odjednom postali dobri jedni prema drugima. Igrači i treneri znaju da, šta god da su uradili, to bi bilo viđeno i snosili bi posledice. VAR je bio tu da se pomogne sudijama, koji imaju neverovatno težak posao", zaključio je Infantino.

VAR ima svoje prednosti, ali ima i mane, mada da je bio korišćen tokom 158. "večitog derbija" između Zvezde i Partizana, ili barem gol tehnologija, sigurno je da do svima već poznatog spornog momenta ne bi ni došlo.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar