Boaći stigao Kastilja i Vijeiru, sad juri Dijaru!

Napadač iz Gane ima šansu da uđe u istoriju srpskog derbija ukoliko nastavi da pogađa protiv Partizana. . .

Fudbal 25.09.2018 | 19:00
Boaći stigao Kastilja i Vijeiru, sad juri Dijaru!
Možda nije pružio blistavu partiju, ali Ričmond Boaći doneo je Zvezdi zlata vredan bod sinoć u Humskoj. Napadač iz Gane time je nastavio golgetersku seriju, a ono što je za njega posebno važno jeste da je nastavio niz postizanja golova u najvažnijoj utakmici srpskog fudbala. 

Savladavši golmana Partizana na kontroverzan način u 73. minutu, povratnik u redove crveno-belih postao je prvi stranac u Zvezdinim redovima koji je postigao pogotke na tri večita derbija, a po broju golova u srpskoj fudbalskoj svetkovini izjednačio se na vrhu liste strelaca kada su u pitanju stranci sa Segundom Kastiljom i Ugom Vieirom.

Boaći je debitantski pogodak protiv crno-belih postigao u 154. derbiju na stadonu "Rajko Mitić“. Tada su slavili gosti sa 3:1. Drugi put udarna igla Crvene zvezde mrežu najvećeg rivala zatresla je u Humskoj, 13. decembra prošle godine, u meču koji je završen identičnim rezultatom kao poslednji susret. I u toj utakmici pogodak Boaćija anulirao je vođstvo Partizana.

Za razliku od prethodnika, Ekvadorca Kastilja i Portugalca Vijeire, golgeter iz Gane imaće priliku i da popravi učinak protiv crno-belih u nastavku sezone. Podsetimo, najbolji strelac stranac u večitim derbijima (računajući i kup) jeste Lamin Dijara, nekadašnji napadač Partizana. On je Zvezdinu mrežu tresao pet puta...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar