Video: Novi snimak, geometrija, linije...!

Penal? Bila je i kamera na gol-liniji? Oglasila se Crvena zvezda, Partizanovci nude svoje dokaze. . .

Fudbal 24.09.2018 | 21:45
Video: Novi snimak, geometrija, linije...!
Bura posle večitog derbija se još ne stišava. Naravno, u centru pažnju je kontroverzni gol RičmondaBoaćija za koji već sada može da se kaže da je antologijsiki i da nikada neće biti zaboravljen.

Da li je lopta prešla gol-liniju pre Stojkovićeve odbrane je nešto o čemu će se verovatno voditi večne polemike. Bilo je i ranije grešaka i spornih situacija u derbijima, ali ne pamtimo da je neka bila ovako kontroverzna i da ne može da se izvuče čvrsta presuda.

Zvanično se oglasila Crvena zvezda koja je putem društvenih mreža podelila sliku na kojoj su povučene linije koje bi trebalo da dokažu da je gol čist i da je lopta prešla gol-liniju.

Istovremeno, navijači Partizana su napravili svoju „geometriju“ i nude dokaze da lopta celim obimom nije prešla gol-liniju.

Pojavio se još jedan snimak sa tribina koji nude nešto bolji ugao. Na njemu više izgleda da je lopta prešla celim obimom, nego da nije. Svakako je bolji ugao od onog sinoć. Ali ni ona sa stopostotnom sigurnošću na donosi odgovor na pitanje da li je lopta prešla celim obimom ili je Stojković zaustavio pre nego što je prešla celim obimom. Da li biste se kladili da osnovu ovog snimka i koliko para biste uložili? 



Fotoreporteri Star sporta nude i zanimljivu sliku u trenutku kada Boaći skače na loptu i gde se vidi kako ga Svetozar Marković čupa za dres pre nego što je stigao da uputi udarac. Na toj fotografiji deluje da je Zvezda tom prilikom oštećena za penal.

A na kraju, iz jednog od snimaka prilikom izvođenja kornera se vidi da je Arena sport imala kameru koja pokriva gol-liniju, ali nema snimka u trenutku kada lopta ulazi u gol Partizana.



Mnogo uglova, mnogo teorija, mnogo mišljenja... Zvezdaši su čvrsti pri stavu da je lotpa prešla gol-liniju, partizanovci tvrde da nije.

Bez nekog boljeg ugla i snimka, teško da ćemo dobiti stoprocentan odgovor na sporno pitanje. Možda u rešavanju dileme pomognu i neki fakulteti ili stručnjaci za ovakvu geometriju. Do tada, polemike ne prestaju... 

Izvor: mozzartsport  

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar