Partizan: Stojković je bio vruće glave, pokajao se!

Saopštenje iz Partizana nakon sastanka članova uprave sa golmanom Vladimirom Stojkovićem. "Stojković se ogradio od izjave, shvatio je da je bila nepromišljena i neprimerena, ali je plod sudijske nepravde".

Fudbal 24.09.2018 | 20:00
Partizan: Stojković je bio vruće glave, pokajao se!
Golman Partizana i reprezentacije Srbije Vladimir Stojković uzburkao je javnost oštrom izjavom posle 158. "večitog derbija", iznerviran odlukama sudija da dosude gol za Crvenu zvezdu, iako on smatra da gol nikako nije smeo da bude priznat.

Stojković je, između ostalog, rekao da ga je "sramota što se ovakve stvari dešavaju u ovoj državi" i poručio da će se "sutra (danas) odreći srpskog pasoša".

Ipak, Stojković je posle (ne)prespavane noći malo reterirao, korigovao stav i saopštio, preko Uprave kluba da je preterao.

"Uprava FK Partizan, nakon sastanka sa igračem Vladimirom Stojkovićem, želi da ukaže javnosti da su izjave našeg igrača, date neposredno nakon 158. derbija, plod afekta usled nepojamne sudijske nepravde kojom je utvrđen njegov konačan rezultat. Vladimir Stojković izražava i lični otklon usled nepromišljenog i neprimerenog dela svoje izjave i ističe da se nikada ne može i neće odreći niti svoje države niti svog pasoša jer je nebrojeno puta do sada našu zemlju reprezentovao na najsvetliji i najdostojanstveniji način, neretko i kao istinski junak velikog broja utakmica fudbalske reprezentacije Srbije", piše u saopštenju Parrtizana.

U saopštenju se ističe da je Stojkopvić, kao vrhunski sportista, "osetljiv na nepravdu" i da "vrlo dobro zna da se politika i sport razilaze baš tamo gde nastaju fudbalske legende".

"Naš golman, najbolji kojeg je Srbija imala u poslednje dve decenije, zaslužan za dva plasmana reprezentacije na SP u fudbalu, to (legenda) svakako jeste", ddodaje se u saopštenju.

U istom saopštenju Partizan je digao glas na pojedine medije i nosioce javnih funkcija.

"Istovremeno, FK Partizan želi da ukaže na sramno, bestijalno, neprofesionalno i agitatorsko ponašanje dela medija i nekih nosilaca javnih funkcija koji su, svojim natpisima i gestovima, iznova pozvali na linč našeg igrača. Ovakvo ponašanje, budući da dolazi od znatno odgovornijih kolektiviteta i pojedinaca, zaslužuje javnu osudu na čemu će Partizan istrajavati. Cela Srbija sinoć je imala priliku da vidi izuzetnu igru Partizana, srčanost i kvalitet naših igrača ali i izraziti neprofesionalizam i upitnost donetih sudijskih odluka. Ništa, međutim, ne može umanjiti činjenicu da Partizan igra kvalitetan, evropski fudbal, da na tom i takvom sportskom putu želi i da o(p)stane a ne da se bavi političkim temama, bilo da dolaze od nekih nosilaca javnih funkcija ili od novinara koji koriste zvanične internet domene našeg kluba. Kao što će se od takvih pojava uvek i nedvosmisleno ograđivati, tako neće prezati da na svim nivoima insistira na poštenom i čestitom tretmanu našeg kluba u celini", navodi se u saopštenju Partizana.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar