Intervju: Troj Dini otvorio dušu...

Nisam za reprezentaciju jer igram za mali klub, a Dani Velbek jeste, iako ne igra uopšte? Novac ne može sve da sredi, samo čini stvari 15 puta težim! Napadač Votforda i o kilaži, psihičkim problemima. . .

Fudbal 23.09.2018 | 22:30
Intervju: Troj Dini otvorio dušu...
Četiri pobede iz pet kola. Votford je apsolutni hit početka sezone u Premijer ligi. Važnu rolu u svemu tome i napadač Troj Dini, problematični momak iz Birmingema, koji je pre samo šest godina tri meseca proveo u zatvoru zbog tuče. Robija ga je smirila, Dini se vratio fudbalu i konačno pokazao da nije samo naporan karakter, već i odličan fudbaler zbog čega su ostrvski mediji raspravljali i o tome da li je zaslužio mesto u reprezentaciji Engleske?

Džejmi Vardi se povukao, deficiti na mestu špica je očit. Ali Geret Sautgejt nije impresioniran.

“On je svakako jedan od momaka koje moramo da pratimo. Troj je igrač koji zaista odgovorara Votfordovom stilu igre. Njegov sam veliki fan, ali mislim da mi igramo malo drugačije. Takođe, sledeći napadač koji bi trebalo da se porve za mesto u nacionalnom timu morao bi, po meni, da bude neko od mlađih“, ohladio je Sautgejt 30-godišnjeg fudbalera.

Danas on uzvraća.. I ima nekoliko argumenata u rukavu.

“Poštujem selektorovu odluku, mada nisam uživao dok sam je slušao. Ja sam jedan od onih koji veruju da mesto u reprezentaciji Engleske moraš da zaslužiš i ne mislim da su četiri utakmice ni blizu dovoljne“, iskreno počinje Dini.

Međutim...

“Sautgejtova poruka je interensantna, to da sam ja dobar za Votford, ali ne za Englesku. Može da bude poruka svim igračima koji igraju u manjim klubovima. A koji opet ne igraju određen stil fudbala. Znači li to da niko od njih nije dovoljno dobar za Englesku? Ako pogledate Danija Ingsa, Glena Marija, Kaluma Vilsona... Mogli bismo da raspravljamo o tome da li je meni mesto u timu. Ali bez uvrede prema Daniju Velbeku, on ne igra, a opet je u timu?“, čudi se Dini.

Dakle, za sada razmišlja samo o klubu. Krenulo je dobro i čini se da nije slučajno. Troj izgleda mnogo mršaviji i spremniji nego ranijih sezona. Uostalom, često su ga kritikovali zbog kilaže.

“Ustao sam iz kreveta na 30. rođendan, otišao do kupatila, pogledao se u ogledalu i pomislio: ’Uf, na ovo si spao?’ Prvi put u životu da nisam bio zadovoljan onim što sam video u ogledalu. I onda sam rešio da svima pokažem. Potrebno mi je samo da budem motivisan, mentalno stimulisan. Kad se rešim, mogu sve“.

Pomoglo je i to što šef Havi Grasija obraća pažnju na detalje, insistira na zdravoj ishrani... Dini izgleda srećno. A nije tajna da je u prošlosti imao psihičkih problema.

“Postoji to uvreženo mišljenje u fudbalu, da zarađuješ dobar novac i kako se onda usuđuješ da imaš probleme? Percepcija je da novac može sve da sredi, ali moje iskustvo govori da ti taj novac sve čini 15 puta težim, jer ti ne dozvoljava da se ponašaš ’normalno’. Nije ti dozvoljeno da pokažeš da si ranjiv, slab“.

Nije pomogla ni ta epizoda u zatvoru, pa smrt oca i dede. Iza rešetaka se zatvorio, priznaje da i dalje uči kako da pusti ljude u svoj život.

“Uvek kažem da sam tri čoveka u jednom. Ja sam Troj Dini, fudbaler. Ja sam otac koga deca mogu da vide. I ja sam Troj za prijatelje. U suštini sam veliki emotivac, samo nosim ovu masku, u stvari sam opuštena budala. Imam psihologa, idem kod njega dva puta nedeljno“, smiren je Dini.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar