SDS upozorio na zloupotrebu djece

Gradski odbor Srpske demokratske stranke Bijeljina (GO SDS) upozorava javnost na nedopustivu praksu SNSD-a na zloupotrebe djece i škola za stranačku promociju svojih kandidata.

Republika Srpska 15.09.2018 | 14:27
SDS upozorio na zloupotrebu djece
Kako je saopšteno iz SDS-a, u petak, 14.09.2018, u dvorištu Osnovne škole “Jovan Dučić”, područno odjeljenje Patkovača, organizovana je besplatna predstava za učenike ove škole. Predstava je počela u 17 časova, zbog čega je nastava bila skraćena 30 minuta. Budući da roditelji dolaze po djecu u školu, za njih su pored školskog dvorišta postavljeni štandovi sa promotivnim materijalom i izbornim plakatima SNSD - a, pored kojih su stajale uobičajeno obučene aktivistkinje ove stranke. Nakon predstave, prisutnima su podjeljeni slatkiši i promotivni materijal SNSD- a.

Dan ranije, direktor škole obavijestio je učitelje o predstavi izostavivši političku konotaciju događaja. GO SDS-a Bijeljina ima i video materijal na kom se jasno vide djeca u školskom dvorištu, u društvu aktivistkinja SNSD-a.

Nesporeći pravo svakog političkog subjekta na izbor metoda predstavljanja svog programa i načina na koji namjeravaju doći do glasača, GO SDS-a Bijeljina apeluje na sve učesnike izborne trke da ne koriste djecu u svrhu političke promocije te da se sudrže od govora mržnje i upotrebe sadržaja koji se negativno odražavaju na djecu. Upotreba djece na političkim skupovima je u suprotnosti sa Konvencijom Ujedinjenih Nacija o pravima djeteta ali i nacionalnim zakonodavstvom. Nacionalni i međunarodni propisi obavezuju sve društvene subjekte da vode računa o zaštiti najboljeg interesa djeteta, zabrani zloupotrebe djeteta u bilo koje, pa i političke svrhe i zaštiti djeteta od svih štetnih sadržaja i materijala.

Imajući u vidu gore navedeno, a u nadi da smo na putu stvaranja boljeg i odgovornijeg društva, GO SDS-a apeluje na direktore škola da sačuvaju integritet ustanova na čijem se čelu nalaze i ne dozvole da oni, a prije svega djeca budu više korišćeni u ovakve svrhe, bez obzira na prepoznatljivu aroganciju i pritiske članova SNSD-a.

(BN)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

sRBIN

15.09.2018 12:30

TREBA prijaviti u CIK .

ODGOVORITE
Name

Prolaznik

15.09.2018 13:05

Strasno. Koristiti djecu u te svrhe i jos u krugu obrazovne ustanove i to osnovne skole! Nevjerovatno...

Name

Xxxx

15.09.2018 13:58

Sta sve Sekta SNSD DNS SP nece uraditi da ostane na vlasti? SviCE podrska Vukoti, Ivanicu i listama SDS

Name

Mico

15.09.2018 14:34

Ima krivice i kod roditelja, ja svom djetetu nisam dozvolio da ucestvuje u tom cirkusu.

Name

re/mico

16.09.2018 04:52

Nisu roditelji krivi što nemaju para da im plate pravu predstavu. U Patkovači je svaki drugi stanovnik socijalni slučaj. Ima trećina kuća u kojoj ne radi niko iz kuće. Uništili su nam privredu pa je ovo logičan nastavak...

Name

RAJNA

15.09.2018 12:36

Pa gdje je gospođa Ombudsmanka ona iz Foče, koja se pojavi samo povodom određenih prigoda a za njom ko sjena gmaza bivša Nada Grahovac . Pa valjda bi Ombudssssssman za djecu RS , trebao da izda preporuku glede narušavanja prava djece , al sumnjam, njih dve , mislim gore pomenuto, to ništa nesmeta , one vole kad djeca vide Milu i Cviju , pa se raduju i tapšu ručicama, to je za njih dvije pjesma dječija.

ODGOVORITE
Name

dusanculi

15.09.2018 12:43

Istu stvar rade i aktivisti pokreta Pozitivne snage srpske na čijem su čelu savjetnik predsjednika RS i dvojica advokata iz Lijevča polja koji u saradnji sa glumcima iz Srbije organizuju pozorišne predstave za djecu sa sela preko kojih žele doći do roditelja a ustvari se radi o perfidnoj agitiaciji za stranku na vlasti što su neki dan i potvrdili svojim saopštenjem da podržavaju Dodika i Cvijanovićku na predstojećim izborima. Nadam se da glumci iz Srbije znaju da su iskorišteni u predizbornu svrhu a ne za plemenit cilj kako im je rečeno ali s obzirom da su sigurno plaćeni za svoj angažman, onda je uzvišenost njihove žrtve samim tim upitna.

ODGOVORITE
Name

Re

15.09.2018 13:34

Nema druge nego u vrijeme predizborne kampanje zabraniti dolazak bilo kakvih grupa iz Srbije,Hrvatske ,Turske. Pozorišne,glumačke,muzičke,pjevaca i orkestara,političara,glumaca.

Name

Na Zalost

15.09.2018 13:46

Gluma u Srbiji je dotakla dno,svaka kinta je bitna,koga briga.

Name

SKJ

15.09.2018 13:43

Sta fali,nekada se iz skole islo pravu u kino i gledali partizanski filmovi,u sustini nista se nije promjenilo.,,Pslije Tita Tito,,.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

15.09.2018 13:45

Pa njihova kampanja i jeste bajka za malu djecu.

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

15.09.2018 13:50

Mogu raditi ša god im padne na "pamet", moj glas neće dobiti niti su ga ikad dobili zato što su crvena sekta.

ODGOVORITE
Name

SUPERHIK

15.09.2018 15:15

Šta je drugo očekivati od režimlija?

ODGOVORITE
Name

Frontal

15.09.2018 19:04

Osuđivani falsifikator (Dejan Vuković) opet u akciji! Šta drugo da očekujete od osobe koju su motkama otjerali iz Crnjelova! Jadni Patkovljani nisu bili upoznati sa njegovom prošlošću! Neće se oglasiti ministar da ga smjeni, jer je zauzet kupovinom automobila!

ODGOVORITE
Name

Frontal

15.09.2018 19:21

Evo linka za one koji su zaboravili https://www.blic.rs/vesti/republika-srpska/bijeljina-osudeni-falsifikator-ne-odustaje-od-direktorske-fotelje-u-osnovnoj-skoli/yjslq0v

Name

Sviće

16.09.2018 09:00

Samo jos djeci i mlade naivne mogu varati sve su izvarali ...Svice ,Svice,Svice.....Ako gospod da dosta je crvenih botova.Crveni od 1941 nikad dobro srpskom narodu nisu donjeli nikad .

ODGOVORITE