Kin vrijeđao igrače: "P...a si cijelog života!"

Pomoćnik selektora Republike Irske navodno se na neprimeren način obratio igračima koji su umesto na trening, išli na terapiju.

Fudbal 13.09.2018 | 19:00
Kin vrijeđao igrače: "P...a si cijelog života!"
Roj Kin poznat je kao jedna od najoštrijih i najprgavijih ličnosti svetskog fudbala u poslednjih 20-30 godina. Ulazio je u sukobe sa protivničkim igračima, sa saigračima, trenerima, novinarima... a sada su u medije "procurele" glasovne poruke defanzivca Republike Irske Stivena Vorda, na osnovu kojih je Kin optužen da je u maju ove godine vređao druge reprezentativce, Džona Voltersa i Herija Artera.

Njima dvojici je zbog povreda odobreno da ne treniraju, pa se zato na njih "navrzao" Kin, inače prvi pomoćnik selektora Martina O'Nila otkako je ovaj novembra 2013. imenovan na tu funkciju.

"Šta ste vi? Profesionalni fudbaleri? Ovo je zaj....cija, eto šta je... Pa, kada ćete trenirati? Muka mi je od igrača koji se 'vade' na povrede, šta dođavola nije u redu sa vama?".

Mnogo oštriji bio je prema Arteru nakon poraza od Francuske u Parizu (0:2), kada se Irska u Dablinu pripremala za sledeću prijateljsku utakmicu, protiv ekipe SAD.

Kin je prvotimca Kardifa zatekao u medicinskom bloku, a razgovor je prema pisanju "Telegrafa", tekao ovako:

"Kada ćeš konačno trenirati j...na p...o?".

"Molim?".

"Ima li šanse da se pojaviš na treningu?".

Kada mu je ovaj objasnio u čemu je problem, Kin je nastavio da ga vređa.

"Ti si j...na p...a, tebe baš briga, ni ne želiš da treniraš!".

"Roj, neću tako da pričam sa tobom, niti da te slušam. Ti nisi selektor i ne možeš ništa da mi prigovoriš", rekao je Arter i ustao sa ležaja za tretman.

"Ti si p...a! P...a si celog života", dovikivao mu je nekadašnji kapiten Mančester junajteda dok je igrač išao ka svojoj sobi.

Selektor Martin O'Nil stao je u zaštitu svog asistenta, navodeći da Stiven Vord nije bio svedok tih događaja i da je sve što se moglo čuti u njegovim porukama na nivou "rekla-kazala".

Iskusni severnoirski strateg ocenio je da je Roj Kin "briljantan" u ulozi koju obavlja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar