Lajović: Možda igramo posljednji put kod kuće!

Srpski teniser Dušan Lajović rekao je da svi u ekipi imaju veliki motiv jer možda igraju jedan od poslednjih pred domaćom publikom u Dejvis kupu.

Tenis 13.09.2018 | 12:30
Lajović: Možda igramo posljednji put kod kuće!
Lajović je glavni adut našeg tima u duelu sa Indijom u Kraljevu 15-16. septembra.

"Jedva čekam da meč počne, uželeo sam se reprezentacije i svega što ona nosi sa sobom, od timskog duha, zajedničkih trenutaka sa timom, svega onoga čega nema kada smo sami na individualnim takmičenjima. Reprezentacija je nešto posebno i neprocenjivo, drago mi je što sam zdrav i spreman da se ponovo takmičim za Srbiju i drago mi je da smo domaćini", rekao je Lajović.

Lajović će protiv Indije peti put u karijeri biti prvi reket Srbije u mečevima Dejvis kupa.

"Možda je ovo jedan od poslednjih mečeva koje ćemo igrati kod kuće, jer je došlo do promene Dejvis kupa nakon 118 godina osnivanja ovog takmičenja. Neće više biti velike mogućnosti da se igra kod kuće, jer samo mečevi u februaru donose domaćinstvo ili gostovanje, opet i to ako budete u grupi tih reprezentacija. Velika promena sledi, samim tim meč u Kraljevu protiv Indije je jedan od istorijskih".

Lajović, 56. teniser sveta, sa velikim respektom prilazi duel sa Indijom.

"Za svaki meč, protiv bilo koga treba se spremiti podjednako, a to znači 100 posto, jer nikad se ne zna, rang i znači i ne znači puno. Rad, red, disciplina, vera i posvećenost zadatku donosi rezultat, to je ono čime se ja vodim uvek", zaključio je Lajović, uz nadu da će doći veliki broj navijača da podrži reprezentaciju.

Pored Lajovića u timu Srbije za duel sa Indijom, koji se igra od 14. do 16. septembra, su Laslo Đere, Nikola Milojević, Pedja Krstin i Danilo Petrović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar