Novaku o planini koja ga je preporodila...

Udahnuo sam novu motivaciju! Novak Đoković, šampion US opena, nagli zaokret u svojoj sezoni pripisao je petodnevnoj šetnji po planini sa svojom ženom.

Tenis 12.09.2018 | 16:30
Novaku o planini koja ga je preporodila...
Novak je jako loše počeo sezonu i, već posle prvog turnira u Australiji, morao na operaciju. Vratio se, ali neslavno, te su usledili porazi od 109. tenisera sveta Tara Daniela i Benoe Pera.

Usledila je bolja igra na šljaci, odličan meč u Rimu protiv Nadala, koji je izgubio, a zatim i veoma dobar početak Rolan Garosa i praktičko "šetnja" do četvrtfinala.

Međutim, Novak je "poklekao" pred do tada malo poznatim Italijanom Markom Čekinatom u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske i izgledalo je kao da će drastičniji pomak u povratku u sam teniski vrh morati da sačeka na neodređeno.

Đoković je tada otišao sa ženom Jelenom na planinu, gde je razbistrio misli i prepustio se prirodi, što ga je u neku ruku preporodilo.

"Samo smo sedeli i gledali na svet iz te, drugačije perspektive. Udahnuo sam novu inspiraciju i motivaciju, razmišljao sam o tenisu i emociji koju on izaziva u meni. Sve je bilo pozitivno, osećao sam se kao da imam novu želju za ovim sportom", rekao jeĐoković posle osvajanja US opena.

Srpski teniser je posle pauze između Rolan Garosa i sezone na travi postao novi igrač, tačnije onaj stari Novak.

"Ostalo je istorija – igrao sam finale Kvinsa, osvojio Vimbldon, Sinsinati i US open. Izgleda da ćemo uskoro ići na novo planinarenje".

Novak je pomenuto planinarenje odradio na planini u Francuskoj "Sant-Viktoar" za koju kaže da "preporučuje svima da je posete, jer će im se desiti neke sjajne stvari u životu".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar