Uskoro ulica i park Marijan Beneš u Novoj Varoši!

Banjalučani uputili zahtjev Gradskoj upravi za izgradnju parka, kao i promjenu naziva Ravnogorske ulice, koji bi ubuduće trebalo da nose naziv po proslavljenom jugoslovenskom bokseru.

Ostali sportovi 11.09.2018 | 13:15
Uskoro ulica i park Marijan Beneš u Novoj Varoši!
Proslavljeni banjalučki bokser Marijan Beneš preminuo je 4. septembra, nakon čega su iz Mjesne zajednice Nova Varoš Gradskoj upravi Grada Banjaluka uputili dopis sa zahtjevom za izgradnju parka koji bi nosio naziv Marijan Beneš.

Takođe, pokrenuta je i inicijativa da nekadašnjoj Ulici A.G. Matoša (sada Ravnogorskoj ulici) u ovom banjalučkom naselju, bude izmijenjen naziv u Ulicu Marijana Beneša, s obzirom da je banjalučka ikona veći dio svog života proveo urpavo u ovoj ulici.

"Uzimajuću u obzir da je dana 04.09.2018.godine preminuo proslavljeni jugoslovenski bokser, amaterski i profesionalni nosilac zlata i titule evropskog prvaka u boksu, naš Marijan Beneš, a koji je veći dio svog banjalučkog života proveo nastanjen u našem naselju, Ulici A.G. Matoša (sada Ravnogorskoj ulici), nadležnima u Gradskoj upravi Grada Banja Luka, istog dana upućen je dopis da se zahtjev ovog Savjeta iz 2017. godine, za izgradnju Parka Marijan Beneš u periodu 2018-2020.godina, sada realizuje bar u smislu da se zahtjevom predviđena površina obrazuje i označi kao Park Marijana Beneša, a planirano uređenje istog u skladu sa predmetnim zahtjevom može se realizovati i u periodu koji je predviđen planom kapitalnih investicija Grada Banja Luka. Pored traženog parka, u kojem je predviđeno postavljanje biste našeg Marijana, upućenim dopisom je data i inicijativa za promjenu naziva Ravnogorske ulice u Ulicu Marijana Beneša, jer je Marijan najljepše dane svog života proveo upravo u ovoj ulici. Uvjereni smo da će ovaj zahtjev biti podržan od strane gradonačelnika i svih članova nadležne Komisije, kao što je podržan od stanovnika našeg naselja i svih drugih Banjalučana", navodi se u saopštenju MZ Nova Varoš.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

danilo

11.09.2018 12:42

čestitam marjan beneš je pozitivna legenda lepih vremena

ODGOVORITE