U Vojtešu napad na ekipu Tanjuga

Albanci su na barikadi u mjestu Vojteš, na pravcu iz južne Kosovske Mitrovice ka mjestu Banje, gađali flašama ekipu Novinske agencije Tanjug.

Srbija 09.09.2018 | 11:50
U Vojtešu napad na ekipu Tanjuga
Oko 200 ljudi blokiralo je put vozilima, zapalili su automobilske gume, a preko cijelog puta postavili transparente na albanskom jeziku na kojima se srpski narod i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić optužuju za genocid.

Na parolama se nalazi transparent sa slikama nestalih i ubijenih iz tog kraja.

Policija je pred barikadom savjetovala izvještačima Tanjuga da se okrenu i odu, jer je mnogo "mladih i nervoznih" pa bi mogla da poleti kamenica.

Iako je bilo prisutno četiri-pet policajaca, Tanjugovoj ekipi je rečeno da ne mogu da garantuju za njihovu bezbjednost, javio je RTS.

Pojedini okupljeni provocirali su Tanjugovu ekipu dobacivanjem, a pred odlazak su novinare gađali flašama.

Kosovska policijska služba /KPS/ je prisutna duž čitave magistrale, a Albanci na barikadi nose albanske zastave.

Bivši pripadnici terorističke OVK jutros su blokirali puteve prema selu Banje u naselju Srbija, južno od Ibra, koje je tokom boravka na Kosovu i Metohiji trebalo da posjeti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vlada privremenih institucija u Prištini jutros je otkazala Vučićevu posjetu selu Banje iz bezbjednosnih razloga, ali je predsjednik Srbije, uprkos takvoj odlucio krenuo makadamskim putem.

Konvoj u kojem je bio predsjednik Srbije zaustavio je KPS u selu Ugljare, a nakon toga se vratio prema Kosovskoj Mitrovici.

Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj saopštio je da odluka o zabrani posjete predsjednika Srbije području Drenice stupa na snagu odmah i da je ispred svega sigurnost građana.

"Sigurnost građana je pre svega. Povukao sam dozvolu ministarstva spoljnih poslova o poseti predsednika Srbije na području Drenice. Ova odluka stupa na snagu odmah", naveo je Haradinaj.

(Srna) 
 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nista jasno

09.09.2018 18:46

U tom selu Banje ima 100 jadnih Srba bez vode i struje. Sta sad znaci zabrana da se to obidje e bas mi nije jasno. Potpuno ludilo.

ODGOVORITE
Name

Ko arapi

09.09.2018 23:32

Ovi Sipci ko ISIS. Kad su gomila bi i da koju. Kad su sami ko piz..