SAD šalje vojnike u Njemačku

Američka vojska uputiće oko 1. 500 dodatnih vojnika u Njemačku do septembra 2020. godine, što je dodatak na oko 33. 000 američkih trupa koje su već u toj zemlji.

Svijet 07.09.2018 | 21:39
SAD šalje vojnike u Njemačku
Štab američke vojske za Evropu u Visbadenu saopštio je da će nove trupe biti stalno stacionirane u Njemačkoj što je pokazatelj stalne američke posvećenosti NATO-u i kolektivnoj riješenosti za podršku evropskoj bezbjednosti.

U saopštenju se navodi da će dodatne trupe povećati spremnost američke vojske u Evropi, koja će biti sposobnija da reaguje na bilo kakvu krizu.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ja Ali

07.09.2018 20:49

Vise ne postoji prijetnja od komunizma.

ODGOVORITE
Name

слобода

08.09.2018 05:44

Толико о слободи и самосталности њемачке...држава која има преко 30 хиљада страних војника на својој територији не може бити никако независна,то се зове окупација! И онда кад ми неко прича њемачка ово њемачка оно...обична америчка колонија као и сви ми!

ODGOVORITE
Name

НАТО + ЕУ = 4. рајх

08.09.2018 08:47

Први секретар НАТО-а је био британац барон Исмај (Hastings Ismay, 1st Baron Ismay) и тада је, дакле док је био секретар НАТО-а, рекао да је сврха постојања алијансе "да држи Русе вани, Американце унутра а Њемачку доле" ("to keep the Russians out, the Americans in, and the Germans down"). Треба дакле (из преспективе англо-американаца) спријечити да Русија има чвршће везе са Европом (природни савезници), треба углавити америчку војну и сваку другу силу (обавјештајну, медијску...) у Европу и треба спријечити да Њемачка не дигне главу и почне да ствара савез са својим природним савезником Русијом (а Њемачку и Русију су у рат - два пута - увели управо англо-американци како би спрјечили овај савез јер би тада ојачала Евроазија а ослабила острва око ње, прије свих Велика Британија и САД). Ових 33.000 војника је дио покушаја дубљег углављивања Американаца у Европу, вјероватно са циљем поновног изазивања великог рата. Питам се само како ће САД то све да плате јер њихове слуге (сви остали чланови НАТО-а) неће да повећају војне буџете (јер и сами више немају пара - а и врло је непопуларно међу гласачима)? А САД су на свим нивоима у дуговима до гуше (дуг само Вашингтона је преко 21.000 милијарда долара; десетине градова су банкротирали, грађани и фирме грцају у дуговима; укупан дуг је око 70.000 милијарди долара).