Federer: Sudite mi kada se penzionišem!

Rodžer Federer, drugi teniser sveta, ne vidi razlog zašto bi ga upoređivali sa najboljima svih vremena pre nego što se penzioniše.

Tenis 07.09.2018 | 22:15
Federer: Sudite mi kada se penzionišem!
Federer je sigurno jedan od najboljih tenisera u istoriji "belog" sporta, a da li je i najbolji mnogi se i dalje pitaju.

Ipak, samom Federeru je "prekipelo" sa pitanjima o tome ko je GOAT (Greatest Of All Time) i misli da javnost mora da sačeka sa zaključcima.

"Ne znam više... malo je to čudno, nekada pokušavaju da me 'ulove' tim pitanjem, jer ako odgovorim 50 puta onda svih 50 mora da bude identično. Ljudi čuju ono što žele, ali navikao sam se da se o tome razgovara", rekao je Federer. 

Rodžer je, nasuprot svim očekivanjima, poražen u osmini finala US opena od Džona Milmana iz Australije, i time je uskratio teniske fanove za novi okršaj sa Novakom Đokovićem. 

"Gledajući moje rezultate, naravno da sam ponosan dokle sam dogurao. Sada, i dalje igram, i sve dok je tako ne vidim razlog da se poredim sa najboljima jer još nisam završio. Mislim da bi tada trebalo da mi sude". 

Federer je osvojio 20 Grend slem titula i iako su mu mnogi još ranije predviđali da neće osvojiti nove Slemove, on ih je demantovao. Sada, pri kraju svoje karijere, on sa mnogo većom lakoćom priča sa medijima. 

"Naravno, zadovoljan sam svojom karijerom. Sada sam slobodniji u pričanju sa javnošću i medijima nego što sam bio ranije, u to ne sumnjam", zaključio je Rodžer.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar