Degenek se otvorio Australijancima...

Ovo je ispunjenje sna, kad smo se plasirali u Ligu šampiona, čitava zemlja se zaustavila na 24 sata! „Svi su slavili. Nadam se da će to biti velika prekretnica za srpski fudbal i moj klub“, rekao je štoper crveno-belih.

Fudbal 05.09.2018 | 21:00
Degenek se otvorio Australijancima...
Ako biste od navijača Crvene zvezde tražili da ocene pojačanja koja su stigla u klub ovog leta, jednu od najvećih bi bez sumnje dobio Miloš Degenek. Reprezentativac Australije u potpunosti je nadomestio odlazak Damijena le Taleka, a igri ekipe Vladana Milojevića doneo je dodatnu pozitivnu energiju, koja je možda bila i ključna u odlučujućoj utakmici sa Salcburgom na Red Bul Areni.

Degenek je bio u centru pažnje tamošnjih medija po dolasku na okupljanje nacionalnog tima.

"Zaista mi se san ispunio. Odrastao sam u Australiji, a Crvena zvezda je uvek bio tim koji smo ja i moja porodica podržavali. Čak i u godinama teške borbe za srpski fudbal uvek smo voleli taj klub, a kada sam mu se pridružio da pomognem u borbi za Ligu šampiona to je bilo nešto fenomenalno. Stvarno je uzbudljivo biti tamo u ovim trenucima. Dugo su me želeli, imao sam kontakt sa ljudima iz kluba još pre godinu i po dana", rekao je Degenek za australijske medije.

U dosadašnjoj karijeri, Degenek je tražio sebe, bio je član Minhena 1860, a potom i Jokohame, ipak, kada se pojavila jasna mogućnost prelaska u Crvenu zvezdu konačno se ispunila obostrana želja.

"Posle Svetskog prvenstva otišao sam u Srbiju da budem sa porodicom. Otvorila se opcija za prelazak u Crvenu zvezdu i nisam razmišljao previše. Pregovarao sam sa Anžeom dok sam bio u Japanu i shvatio da želim da se vratim u Evropu i ovo je bio veliki klub koji me je želeo. To nije veliki klub u finansijkom smislu i klub iz velike lige, ali to je veliki klub iz moje zemlje. Sve je u srcu i pokušaju da dokažeš sebe".

Snovi su se na kraju nekako poklopili, a na sve to je došao i plasman u Ligu šampiona.

"To je klub u kojem sam oduvek sanjao da igram. Ali sada kada smo obezbedili plasman u Ligu šampiona to je sada znažan klub i u evropskom fudbalu. Igraćemo protiv TOP klubova u grupi, biće neverovatno iskustvo. To je predstavljalo sve za klub. Kada smo se kvalifikovali, čitav grad, čitava zemlja se zaustavila na 24 sata. Svi su slavili. Nadam se da će to biti velika prekretnica za srpski fudbal i moj klub", dodao je Degenek.

Prvotimac Crvene zvezde do sada je zabeležio 18 nastupa u dresu reprezentacije Australije, za koji debitovao u maju 2016. godine protiv Engleske.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar