Zaev: Pozitivno rješenje za Kosovo

Premijer Makedonije Zoran Zaev izrazio je danas zadovoljstvo što zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem može da najavi važan projekat “One stop shop”, koji označava integrisano granično upravljanje.

Region 02.09.2018 | 18:13
Zaev: Pozitivno rješenje za Kosovo
Istovremeno je istakao izuzetne prijateljske odnose dvije zemlje, uz poruku da će oni dalje samo napredovati.

Zaev je u obraćanju rekao da vjeruje da će brzo biti potpisan Protokol o realizaciji projekta, na zajedničkoj sjednici dvije vlade, koja je, kaže pripremljena, i koja bi trebalo uskoro i da se održi.

Iznio je podatak da se jedna milijarda evra izgubi na Balkanu zbog čekanja na granicama, da se 80 odsto vremena prilikom prevoza roba “potroši” na graničnim prelazima, a svega 20 odsto na putu.

Sve to govori, smatra, da treba brzo da djelujemo i da budemo na korist građanima.

Zaev je podvukao da Makedonija podržava pozitivno rješenje za Kosovo, koje će da unaprijedi život i Srbima i Albancima i koje će garantovati mir i bezbjednost i prosperitet “i Srbije i Kosova”.

On je rekao i da je značajno to da svi lideri u regionu budu objedinjeni oko zajedničkog cilja regionalne saradnje i članstva u EU.

Odgovarajući na pitanja novinara, Zaev je rekao da je njihov posao da služe građanima, a ponajviše u ekonomskom aspektu, da je “jedna od alatki” za to i projekat o kome danas pričaju, te da podržava zajedničke ekonomske zone, a da će ekonomska saradnja svakako biti tema o kojoj će sa predsjednikom Vučićem razgovarati.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar