USO - pregled: Čilić od 0:2 do pobjede! I još...

Maša ne gubi na "Ešu" – preko Ostapenko do četvrtog kola.  Ruska teniserka Marija Šarapova pobedila je Letonku Jelenu Ostapenko u trećem kolu US Opena sa 2-0 u setovima 6:3, 6:2. Nišikori bolji od Švarcmana – sa Kolšrajberom za četvrtfinale! Japanski teniser Kei Nišikori pobedio je Dijega Švarcmana u trećem kolu US Opena sa 3-1, 6:4, 6:4, 5:7, 6:1. Kolšrajber šokirao Zvereva u trećem kolu Nemački teniser Aleksandar Saša Zverev poražen je u trećem kolu US Opena od sunarodnika Filipa Kolšrajbera sa 3-1 u setovima. Čilić od 0-2 do preokreta posle osam meč lopti! Hrvatski teniser Marin Čilić savladao je Australijanca Aleksa De Minaura posle preokreta i pet odigranih setova i plasirao se u osminu finala US opena.

Tenis 02.09.2018 | 12:30
USO - pregled: Čilić od 0:2 do pobjede! I još...
Marin i Aleks su igrali četiri časa i dva minuta, a hrvatski teniser slavio je rezultatom 4:6, 3:6, 6:3, 6:4, 7:5.

Čilić je bio jako blizu poraza protiv talentovanog 19-godišnjeg Australijanca, gubio je 2-0 u setovima, ali je "suvo" iskustvo i koncentraciju uspeo da korak po korak dođe do pobede i nove osmine finala na US openu.

Marin je prvi poveo u prvom setu, otvorio je set brejkom, koji nije uspeo da potvrdi. Odmah zatim De Minaur je pokazao da možda nije samo teniska budućnost i napravio novi brejk, te rešio prvi set u svoju korist. 

Fantastični De Minaur je u drugoj deonici meča nastavio sa "šamara" lopticu u svom stilu, nije bilo stajanja i, uz čak tri načinjena brejka i jedan pretrpljeni, poveo je sea ogromnih 2-0 u setovima. 

Retko kome se u tim trenucima činilo da Čilić može do preokreta, s obzirom da mu to ne bi bio prvi kiks u životu na GS, ali nekadašnji šampion US opena nije planirao da ispadne već u trećem kolu. 

Treći set je bio njegov poprilično rutinski – dva brejka, a bilo je šansi za dodatne. De Minaur je malo posustao, Marin je "namirisao krv" i tok meča se izmenio. 

U narednom delu igre Hrvat je nastavio dobro da igra, ali je tek pri kraju seta uspeo da "slomi" Aleksa. U osmom gemu seta propustio je pet brejk prilika, da bi u narednom iskoristio ukupno sedmu brejk šansu u setu, tj. drugu set loptu, i odveo meč u peti set, uveliko u četvrtom satu igre. 

De Minaur je na trenutke pronalazio igru iz prva dva seta, te je i poveo sa 2:0 na samom startu odlučujućeg dela igre. Ipak, Čilić se vratio sa dva vezana brejka i vodio sa 5:2, na korak od pobede i velikog preokreta. 

Ništa nije slutilo da Australijanac može da se vrati na meč u ovim trenucima, a pogotovo kada je Marin došao do tri vezane brejk-meč lopte. U jednom veoma, veoma dugom gemu mlađi rival spasao je sve tri šanse, a zatim još dve, i naterao Čilića da servira za meč. 

Ponovo, odlično otvoren gem za Čilića. 30:0. Ali, svima dobro poznata nestabilnost Čilića je ponovo izašla na videlo. Tri vezana poena De Minaura i brejk prilika, ali zatim nova meč lopta za Marina. Šesta meč lopta... neiskoršćena i odmah zatim brejk De Minaura. 

Došlo se do 6:5 za Čilića, a De Minaur je ponovo servirao da ostane u meču, a onda i sličan scenario kao već viđen. Hrvat dolazi do tri vezane brejk-meč prilike, ne koristi prvi, ali drugi, to jest osmu meč loptu koristi fantastičnim forhend vinerom i dolazi do plasmana u osminu finala. 

Ovo je bio šesti meč u karijeri za Marina Čilića koji je pobedio nakon što je gubio sa 0-2, a zanimljivo je dodati da su Australijanac i Hrvat na ovom meču osvojili identičan broj poena. 

Marin će se u osmini finala satati sa Belgijancem Davidom Gofanom, koji je ubedljivo savladao nemačkog tenisera Jan-Lenarda Štrufa.

Belgijski teniser David Gofan pobedio je nemačkog igrača Jan Lenarda Štrufa sa 3-0 u setovima, 6:4, 6:1, 7:6 (4).

Gofan je pobedom prošao u osminu finala za dva sata i 16 minuta provedenih na terenu.

U prvom setu mu je bio dovoljan jedan brejk da bi ga osvojio, ali je tek u trećem sa tri brejka pokazao koliko je trenutno bolji od 58. igrača na ATP listi.

Štruf je meč učinio neizvesnim samo u trećem setu kada je uspeo da izbori taj-brejk u poslednjem trenutku, ali je Belgijanac na 5:4 uzeo dva mini-brejka i zasluženo prošao dalje. 

Kolšrajber šokirao Zvereva u trećem kolu! Nemački teniser Aleksandar Saša Zverev poražen je u trećem kolu US Opena od sunarodnika Filipa Kolšrajbera sa 3-1 u setovima.

Četrnaest godina stariji Nemac je pobedio posle tri sata i 15 minuta igre sa 6:7 (1), 6:4, 6:1, 6:3.

Zverev i dalje ne uspeva da vrati prepoznatljivu igru koja ga je dovela na četvrto mesto ATP liste, ali je on bolje ušao u meč sa Kolšrajberom.

Poveo je rano sa 2:0, ali olako ispuštao svoje servise kada bi ih oduzimao Kolšrajberu. Međutim, posle 13. gemova i po dva brejka na svakoj strani, Zverev je izašao kao pobednik prvog seta jer je u taj-brejku počistio Kolšrajbera sa 7:1. 

Njegov protivnik je egal vratio brejkom u najgorem mogućem trenutku - desetom gemu kada je Zverev servirao za igranje na razliku i eventualni novi taj-brejk. 

Umesto toga, Kolšrajber je izjednačio, a onda u narednom pokazao da Zverevu fali smirenost i konstantnost da bi bio vrhunski igrač. 

Odsutni Saša je izgubio sa 6:1 i Kolšrajber je poveo sa 2-1 u setovima. Zverev nakon toga uspeva nakratko da se uzdigne i povede kao i u prvom setu 2:0, ali Kolšrajber opet to anulira i privodi meč kraju u četiri seta. 

Nišikori bolji od Švarcmana – sa Kolšrajberom za četvrtfinale! Japanski teniser Kei Nišikori pobedio je Dijega Švarcmana u trećem kolu US Opena sa 3-1, 6:4, 6:4, 5:7, 6:1.

Nišikori je bolje tokom meča koristio ubačene prve servise, više je napadao, ali je i više grešio.

Japanac se već posle tri odigrana gema suočavao sa zaostatkom 0:3. Uspeo je to da nadoknadi, vrati se, napravi dva brejka i povede sa 6:4, odnosno 1-0.

Švarcman je i u naredna dva seta uspevao da oduzme servise Japancu, Kei je bio sigurniji u završnici drugog, ali je Švarcman brejkom za 7:5 u trećem nagovestio da se neće baš lako predati. 

Međutim, to nije potrajalo, pa je Nišikori u četvrtom setu bez pravog otpora inače upornog Argentinca uspeo da uzme tri brejka i vinerom u ugao terena reši pitanje pobednika meča. 

Nišikori će u narednoj rundi igrati protiv Filipa Kolšrajbera koji je pobedio Aleksandra Zvereva sa 3-1.

Maša ne gubi na "Ešu" – preko Ostapenko do četvrtog kola! Ruska teniserka Marija Šarapova pobedila je Letonku Jelenu Ostapenko u trećem kolu US Opena sa 2-0 u setovima 6:3, 6:2.

Ruskinja je u prvom setu dominirala i od starta bila agresivna. Ostapenko je samo u uvodnom gemu morala da spasava čak pet brejk loptica pre nego je povela sa 1:0.

Šarapova je odservirala sigurno, Ostapenko se nije trgla posle prvog gema u meču i rezultat je vrlo brzo bio 5:1 za Šarapovu.

Ostapenko je "ublažila" rezultat brejkom za 5:3 i onda i sama pretrpela novi za rutinski set u korist 22. teniserke sveta. Letonka je igrala dekoncentrisano i mnogo je grešila (do kraja čak 41 neiznuđena). 

Međutim, u drugom setu je u igri pala i Šarapova i to je i jednu i drugu koštalo izgubljenih servisa na početku drugog dela igre. 

Bilo je jasno da će pobediti teniserka koja manje bude kiksirala i to je bila Šarapova koja je posle po dva brejka za nju i njenu protivnicu dobila još jedan za 4:2 i potom novim, četvrtim u setu ubedljivo savladala Ostapenko sa 6:2. 

Naredna protivnica Šarapove će biti Karla Suares Navaro.

Sabalenka kao teretni voz: "pregažena" i Kvitova! Beloruska teniserka Arina Sabalenka ostvarila je i osmu uzastopnu pobedu trijumfom nad Petrom Kvitovom u trećem kolu US Opena.

Beloruskinja je od Čehinje bila bolja u dva seta 7:5, 6:1 u meču tokom kog Kvitova nije nikako uspevala da parira rivalki.

Čak 21 viner je upisala Sabalenka, koja posle titule u Nju Hejvenu puca od samopouzdanja.

Već od prvog gema je pritiskala Kvitovu, imala dve brejk šanse koje nije iskoristila, ali je nešto kasnije povela sa 2:1 uz brejk prednosti. Kvitova je poravnala na 3:3, ali je Sabalenka igrala bolje na kraju seta i dobila ga sa 7:5. 

Za razliku od prvog, u drugom setu je igrala samo Sabalenka, koja je sa 20 godina na 20. mestu ostvarila najbolji plasman u karijeri, a čeka je dodatni napredak. 

U narednom kolu igra protiv Naomi Osake.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar