ITA: Inter silan protiv Bolonje! CR7 i dalje posti!

Ronaldov post traje – Mandžukić doneo pobedu Juventusu.  Fudbaleri Juventusa pobedili su na gostovanju Parmu sa 2:1, u trećem kolu Serije A. Fudbaleri Intera pobedili su na gostovanju Bolonju sa 3:0, u trećem kolu Serije A.  "Nindža" skratio Spaletijeve muke! Sjajan debi Rađe Naingolana u dresu Intera.

Fudbal 02.09.2018 | 08:30
ITA: Inter silan protiv Bolonje! CR7 i dalje posti!
Izabranici Lučana Spaletija ostvarili su prvu pobedu u domaćem šampionatu, dok je Bolonja pretrpela drugi poraz.

Golove za Inter postizali su Naingolan u 57. minutu, Kandreva u 82, dok je konačan rezultat postavio Ivan Perišić u 84. minutu.

"Nerazuri" u narednom kolu čekaju Parmu, dok Bolonja gostuje Đenoi. 

Prvi put od dolaska iz Rome, Rađa Naingolan zaigrao je u dresu "nerazura", a debi za Inter nije mogao bolje proći za kontroverznog Belgijanca.

Popularni "Nindža" najavio je trijumf na gostovanju Bolonji, da bi Antonio Kandreva i Ivan Perišić potvrdili prvo ovosezonske slavlje ekipe Lučana Spaletija.

BOLONJA - INTER 0:3 (0:0)

Mučili su se gosti punih sat igre, a mnogo je nedostajao povrijeđeni Mauro Ikardi, koji je meč odgledao s tribina.

A onda, u 66. minutu, navijačima Intera pao je kamen sa srca.

Dvojica novajlija u crno-plavom dresu, Mateo Politano i već pomenuti Naingolan, odigrali su sjajnu akciju, nakon čega je Belgijanac odlično primio loptu lijevom, pa šutirao desnom nogom i preciznim udarcem pogodio za vođstvo.

Poslije vodećeg gola sve se gostima "otvorilo", a pobjedu "nerazura" potvrdili su Kandreva i Perišić poslije školskih akcija.

Iako ni večeras nije briljirao, naročito u prvih 45 minuta, Inter je u nastavku uspio postići tri gola i tako nastaviti sjajnu seriju na stadionu "Renato Dal'Ara", gdje nije poražen punih 16 godina!

S druge strane trener Bolonje Filipo Inzagi ima mnogo razloga za brigu, s obzirom da njegov tim ni u trećem meču nije uspio postići pogodak.

Ronaldov post traje – Mandžukić doneo pobedu Juventusu. Fudbaleri Juventusa pobedili su na gostovanju Parmu sa 2:1, u trećem kolu Serije A.

Najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo nije uspeo da postigne gol ni na trećem meču zaredom u italijanskom šampionatu.

On nije, ali zato jesu Mario Mandžukić i Blez Matuidi.

"Stara dama" do gola prednosti došla je u drugom minutu kada se hrvatski napadač odlično snašao u kaznenom prostoru i postigao pogodak. 

Parma, koja se ove godine vratila u elitu, dolazi do izjednačenja u 33. minutu za apsolutnu eksploziju emocija na stadionu. Žervinjo postiže pogodak za žuto-crne i sa rezultatom 1:1 otišlo se na pauzu. 

Juventus je stvarao mnogo prilika, ali će do kraja meča postići samo još jedan pogodak. Mandžukić odlično je ostavio loptu Matiuidiju, koji je potom sjajnim šutem poslao loptu u gol. 

Ekipa iz Torina ostvarila je i treću pobedu, dok je Parma poražena drugi put.

Juventus pobeđuje, Ronaldo još čeka! Ni treća nije bila sreća za Kristijana, ali to nije smetalo šampionu Italije da ostvari i treći trijumf. Na teškom gostovanju.

Dok Juventus pobeđuje, Masimilijana Alegrija ne bi trebalo da brine loša golgeterska forma Kristijana Ronalda.

Iako Portugalac ni u trećem meču u dresu "Stare dame" nije dao gol, šampion Italije je ostvario pobedu na nezgodnom gostovanju povratniku u Seriju A.

Golovima Marija Mandžukića u drugom minutu (0:1) i Bleza Matuidija u 58, Juventus je na kultnom "Enio Tardiniju" u Parmi ostvario treći uzastopni trijumf na početku sezone Serije A.

Jedini pogodak za domaćina postigao je iskusni i večeras zapaženi Žervinjo (31).

PARMA - JUVENTUS 1:2 (1:1)

Uspela je Parma da parira u prvom poluvremenu, da na momente bude i bolja od šestostrukog uzastopnog šampiona Italije, ali nije imala snage da to čini svih 90 minuta.

Već u drugom minutu Mandžukiću se lopta srećno odbila na nogu, a on nije propustio priliku da je sprovede u gol. "Stara dama" je ekspresno stekla prednost, pa je potpuno stala.

Posle dve propuštene šanse za izjednačenje, borbeni domaćin je u 33. minutu ipak postavio 1:1. Žervinjo je ponovo bio u prvom planu i na pravom mestu da u petercu pošalje loptu u mrežu između dvojice čuvara.

Iako su u prvom delu pokazali zube favoritu, fudbaleri Parme nisu imali dovoljno svežine da u istom ritmu odigraju i nastavak. Juventus je očekivano preuzeo inicijativu i veoma brzo stigao do nove prednosti.

Nije prošlo mnogo, a sjajni Mandžukić je posle gola ostvario i asistenciju, Francuzu Blezu Matuidiju, protiv koga je igrao u finalu nedavnog Svetskog prvenstva u Rusiji.

Matuidi je zakucao loptu iza leđa nemoćnog golmana Parme Luiđija Sepea, nakon čega je bilo jasno da se "bjankonerima" smeši treća uzastopna pobeda. U toku je bio 58. minut meča.

Preostalih pola sata nije donelo previše uzbuđenja, pa su zadovoljni vođstvom gosti rutinski "odradili" meč, sačuvali prednost i odneli kući tri boda.

Ronaldo će 16. septembra imati sledeću šansu da se "upiše". Tog dana će u Torino doći Sasuolo.

Serija A, treće kolo:

Bolonja – Inter 0:3 (0:0)
Naingolan 67, Kandreva 82, Perišić 85

Parma – Juventus 1:2 (1:1)
Žervinjo 33 - Mandžukić 2, Matuidi 58

Nedelja:

20.30 Atalanta – Kaljari
20.30 Kjevo – Empoli
20.30 Lacio – Frozinone
20.30 Sampdorija – Napoli
20.30 Sasuolo – Đenoa
20.30 Torino – SPAL

Petak:

Milan – Roma 2:1 (1:0)
Kesi 40, Kutrone 90+5 - Facio 59

TABELA: Juventus 6, Napoli 6, SPAL 6, Atalanta 4, Inter (+1) 4, Udineze 4, Sasuolo 4, Roma (+1) 4, Fiorentina (-1) 3, Empoli 3, Đenova (-1) 3, Milan (-1) 3, Torino 1, Parma 1, Kaljari 1, Bolonja (+1) 1, Frozinone 1, Sampdorija (-1) 0, Lacio 0, Kjevo 0.

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar