USO: Sabalenka "melje", prošla i Kvitova! Kirjos na Federera!

Fonjini ispao, Kirjos čeka Federera! Nik Kirjos je prošao u 3. kolo US opena pobedom nad francuskim teniserom Pjer-Igom Erberom 4:6, 7:6, 6:3, 6:0. Beloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u treću rundu US opena pobedom nad Ruskinjom Verom Zvonarevom.

Tenis 30.08.2018 | 21:40
USO: Sabalenka "melje", prošla i Kvitova! Kirjos na Federera!
Sabalenka je od iskusne ruske teniserke bila bolja bez izgubljenog seta, sa 6:3, 7:6(7).

Beloruskinja je tako nastavila da niže pobede, a ovo joj je bila sedma zaredom. Ona je prethodne nedelje osvojila turnir Premijer kategorije u Nju Hejvenu.

Slavila je i Čehinja Petra Kvitova, koja je bila bolja od Kineskinje Jafan Vang sa 7:5, 6:3.

Kvitova je odlično otvorila duel, povela sa 4:1 uz servis, ali se Vang vratila i osvojila četiri gema u nizu. Ipak, češka teniserka je ostala pribrana, osvojila sve gemove do kraja seta, a onda rutinski dovršila posao u drugoj deonici meča.

Sabalenka i Kvitova, dve teniserke poznate kao "udaračice", odmeriće snage i jačinu udaraca u trećem kolu.

Japanka Naomi Osaka ubedljivo je eliminisala Juliju Gluško iz Izraela rezultatom 6:2, 6:0, dok je pobedu odnela i Aleksandra Sasnovič iz Belorusije protiv Ruskinje Darje Kasatkine sa 6:2, 7:6(3).

Upravo će se njih dve sastati u trećoj rundi US opena.

Fonjini ispao, Kirjos čeka Federera! Nik Kirjos je prošao u 3. kolo US opena pobedom nad francuskim teniserom Pjer-Igom Erberom 4:6, 7:6, 6:3, 6:0.

On u trećem kolu čeka Rodžera Federera, koji igra sa Benoom Perom iz Francuske.

Italijanski teniser Fabio Fonjini izgubio je u 2. kolu US opena od Australijanca Džona Milmana rezultatom 3-1 u setovima.

Milman je savladao Fonjinija posle dva časa i 35 minuta igre rezultatom 6:1, 4:6, 6:4, 6:1 i on sada igra sa Kazahstancem Mihailom Kukuškinom, koji je izbacio Korejca, Hjeona Čunga sa 7:6, 6:2, 6:3.

Saša Zverev, prema očekivanjima, nije imao problem protiv Nikole Maua i pobedio ga je bez ikakvih problema – 6:4, 6:4, 6:2.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar