Nesreća: Usmrtio dva divlja konja

Saobraćajna nesreća s većom materijalnom štetom u kojoj su dvije osobe povrijeđene dogodila se u srijedu naveče oko 22 sata, na magistralnoj cestu M15, u mjestu Šujica.

Bosna i Hercegovina 30.08.2018 | 11:34
Nesreća: Usmrtio dva divlja konja
Do nesreće je došlo kada je vozač Golfa, 25-godišnji J. S. iz Tomislavgrada, automobilom udario dva divlja konja, doznaje se u MUP-a Kantona 10.

Vozač J. S. i suvozač, 34-godišnji E. Z. iz Zenice prebačeni su u Kantonalnu bolnicu Livno gdje su im konstatovane lakše tjelesne povrede, a konji su uginuli.

Iz MUP-a upozoravaju kako se slična nesreća dogodila dva dana ranije, nekoliko kilometara dalje, na prevoju Borova glava, kada je vozač Mercedesa udario divljeg konja. Od razbijenog vjetrobranskog stakla suvozačica u tom vozilu zadobila je lakše tjelesne povrede. 

Livanjski divlji konji, koji obitavaju na obližnjim pašnjacima, često u potrazi za hranom i solju dolaze to saobraćajnice Livno – Šujica što stvara velike probleme vozačima, posebno u noćnim i jutarnjim satima kada je vidljivost slabija.

Planinarsko ekološko društvo Borova glava iz Livna više puta je upozoravalo građane da ne ostavljaju hranu i so za konje uz saobraćajnicu jer time privlače divlje životinje te u opasnost dovode sudionike u saobraćaju, ali i same konje. 

Izvor: Klix

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Stranac

30.08.2018 15:42

Meni je neshvatljivo ono puštanje krava u Hercegovini oko Gackog i Bileće da pasu pored puta. Samo stavili znak ograničenja 40 kao da smo Indija. Veći idiotluk nisam vidio u BiH.

ODGOVORITE
Name

Re stranac

03.09.2018 07:57

Pa ima li ista ljepse od tog! Nego si ti citav zivot cuvao krave a sad se negdje uhljebio pa sama pomisao na djetinjstvo te izbije iz cipela, cccccccccc, stidi se, bijednice u mozak!