Ne radi sistem za registraciju auta

Sistem je pao. Šalter za registraciju vozila u Banjaluci ne radi. To su rečenice koje radnici u CIPS-u jedino mogu da kažu građanima koji pokušavaju da registruju svoja vozila. Danas sistem na trenutak proradi, pa opet padne. Rijetki su oni koji su imali sreću da sve završe.

Republika Srpska 29.08.2018 | 19:53
Ne radi sistem za registraciju auta
’’U roku od nekih 10 minuta sam završio. Doduše jesam podigao jutros broj, ali u roku od 10 minuta sam završio sve što je bilo potrebno. Čuo sam od prisutnih, ali ja nisam imao taj problem’’ – kaže u izjavi BN TV Banjalučanin Vladimir Bulatović.

Problem sa sistemom traje od subote. Bilo je i onih koji su danima dolazili pokušavajući da registruju automobil, bezuspješno.

’’Bio sam u subotu. Od tada je nestalo sistema. Dolazio sam i juče i prekjuče. Danas sam uspio’’ – kaže jedan od vozača koji je došao da registruje automobil.

Iz Agencije za identifiaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BIH imaju objašenjenje za novonastali problem. Kažu da je u dane vikenda vršena migracija baza podataka svih evidencija na novu opremu.

’’Stručno osoblje IDDEEA-e u ovom periodu kontinuirano i stalno radi na podešavanju nove opreme, te očekujemo da će u toku dana biti završene sve aktivnosti i u tom segmentu, te da će sve aplikacije biti u punoj funkciji’’ – navodi se u odgovoru  Agencije za identifikaciona dokumenta.

Od ponedjeljka do danas se vrše dodatna podešavanja, koja kod nadležnih organa uzrokuju tzv. pad sistema i zastoje u radu. Do problema dolazi na svim lokacijama za izdavanje dokumkenata na teritoriju čitave Bosne I Hercegovine.



BN TV

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

softverska mafija

29.08.2018 18:04

U RUGIPP-Geoderskoj upravi redovno pada sistem ili zakoči danima/sedmicama po katastrima pa građani iz inostranstva odu nezavršena posla, a stalmo usavršavaju softvere uz milionske isplate (Komljenović, Stanković, Radulj, Bosa, Svitac, Mišlković...).

ODGOVORITE
Name

prointer

29.08.2018 18:37

Po katastrima rade Komisije za novi katastar, pa im softver koji im Prointer ugrađuje zatrokira i dok ga mehaničar popravi prođe mjesec, a u RUGIP se hvataju za glavu gde platiše milion KM.

Name

pao sistem

29.08.2018 18:13

Od 2013 god. u RUGIP isplaćeno oko 30 miliona KM za nove "bolje" verzije softvera, a svaka nova je bila lošija pa je "padao sistem" mjesecima, a građani trpjeli. Odgovorni su uzeli i uzimaju 70% miliona (Komljenović-bivši dir. Stanković-kumić, Deurić i hijene softverske-Mišković, Svitlica, Đokanović, Radulj...).

ODGOVORITE
Name

Direkt

29.08.2018 18:19

Ako su kompjutere nabavljali od Prointera i Lanaca, sve mi je jasno.

ODGOVORITE
Name

Херцеговац

29.08.2018 21:34

Не знам зашто их зовете Стручне екипе. Да су стручни систем не би ни пао, а да не говорим да 5 дана не знају да успоставе систем. Зашто не ангажују Проинтер или Ланацо? А можда им зато и пада!

ODGOVORITE
Name

gastarbeiter

30.08.2018 04:30

Jadni smo mi i tehnika, sve znamo i sve umijemo a nista ne radi, Strucnjaci "odose" vani koji? Svi su svastarosi i svi svasta rade ali im ne ide od ruke, Neznanje je naj vece u vodecoj bagri kupljene diplome, i zaposleni po namjestaljki,

ODGOVORITE
Name

Dario

30.08.2018 05:51

Raspisati tender i uzeti od Igora Dodika nove kompjutere i sistem ima da radi ko sat.

ODGOVORITE