Salcburg čeka 9.000 "delija": Spremni za brutalne Srbe!

Austrijska policija označila je duel Salcburga i Crvene zvezde kao meč visokog rizika jer se očekuje dolazak 9. 000 navijača srpskog tima.

Fudbal 28.08.2018 | 18:15
Salcburg čeka 9.000 "delija": Spremni za brutalne Srbe!
Iako je prema pravilima UEFA Zvezdi sledovalo 2.800 karata, austrijski šampion je obezbedio crveno-belima svih 7.200 mesta na rasprodatoj južnoj tribini Red Bul arene.

Lokalna policija je pod punom pripravnošću zbog dolaska Srba, a zvaničnici ističu da su upoznati kako "Srbi drugačije slave fudbal sa južnjačkim mentalitetom".

Austrijanci ističu da su srpski navijači među najbrutalnijim na svetu, a naglašavaju nerede na poslednjem "večitom" derbiju u kojem je povređeno 17 huligana.

"Znamo da mnogi navijači neće doći samo zbog fudbala. Ipak, spremni smo na njih", rekao je portparol salcburške policije Hans Volfgruber.

Stoga je policija za obezbeđenje u gradu, oko i na stadionu pokrenula kompletnu logistiku sa helikopterima, policijskim psima i anti-bombaškim specijalcima.

Čelnici Salcburga očekuju ogromnu gužvu u gradu u sredu, posebno u starom delu gde se očekuje organizovano okupljanje navijača.

Salcburg i Zvezda igraju u sredu od 21h. U prvom meču u Beogradu nije bilo golova. Pobednik će u Ligu šampiona, poraženi u Ligu Evrope.Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar