Rafa i Rodžer o odlasku Ferera...

Nadal: Nedostajeće nam Ferer! Federer: Poštovanje za ratnika! David Ferer završava karijeru u 36. godini, a osim zemljaka Rafaela Nadala s kojim je igrao poslednji grend slem meč, poštovanje mu je ukazao i Rodžer Federer.

Tenis 28.08.2018 | 17:15
Rafa i Rodžer o odlasku Ferera...
Nažalost, Ferer je zbog povrede morao da preda svoj poslednji nastup u karijeri Njujorku na startu US Opena.

"Bilo je posebno jer sam završio poslednji GS na centralnom terenu sa mojim dobrim prijateljem Rafaelom. Tužan sam što nisam mogao da završim meč. Ali nije problem. Ja sam srećan čovek", rekao je Ferer.

Ferer je tokom karijere osvojio 27 ATP titula, a najbolji plasman ostvario je u julu 2013. kada je bio treći igrač sveta. Najveći uspeh na GS bilo mu je finale Rolan Garosa 2013, dok je dva puta stizao do polufinala USO.

"Delili smo mnogo važnih trenutaka u karijerama. On je dobar prijatelj, dobra osoba. Nedostajaće nam na Turu. Ceo Tur ga voli", rekao je Nadal.

Poznat pod nadimkom "Buldožer" zbog nepokolebljive i uporne odbrane, Ferer je tokom karijere doživljavao brojne uspone i padove.

Razočarani trener ga je zatvarao u ormar, a jednom je frustriran igrom kratko napustio tenis i radio na gradilištu. Međutim, osim brojnih ATP titula tokom karijere je tri puta osvojio i Dejvis kup sa Španijom.

"Krajnje poštovanje za ratnika", odao je poštovanje Fereru i Rodžer Federer.Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar