PSŽ je na potezu...!

Barsa digla ponudu za Rabioa i spustila cenu za Rakitića! Katalonci spremni da koriguju stavove.

Fudbal 25.08.2018 | 22:30
PSŽ je na potezu...!
Englezi i Italijani više ne stoje na putu, Barseloni je čist teren do Adrijena Rabioa. Samo da slome otpor Pari Sen Žermena... A to neće biti lako.

Barselonin fokus do kraja prelaznog roka je dovođenje francuskog veziste koji je ušao u zadnju godinu ugovora na Parku prinčeva i ne želi da potpiše novu saradnju. Rabio je još pre nekoliko meseci označen kao jedna od primarnih meta u Barseloni i to se nije promenilo ni dolaskom novog sportskog direktoraAbidala. Štaviše, Francuz je dolio ulje na vatru u poteri za mladim zemljakom.

Barselona je poslednji klub kojem PSŽ želi da proda igrača posle nekoliko transfer-okršaja minulih godina (Nejmar, Verati, Kutinjo, Markinjos...), ali je svestan da nema mnogo izbora. Vreme mu polako curi i na kraju će verovatno morati da sedne za pregovarački sto sa Kataloncima. Ali će to iskoristiti da nanese štetu Barsi i izađe iz ove priče jači nego što je bio. Sveci žele Ivana Rakitića i spremni su da doplate. Koliko, to ćemo tek da vidimo...

Iz Katalonije jutros stižu vesti da je i Barsa spremna da koriguje stavove oko Rabioa i Rakitića i da je dogovor na pomolu. Naime, Katalonci su voljni da podignu ponudu na 50.000.000 evra za Rabioa što smatraju poslednjom granicom za kupovinu igrača koji je u poslednjoj godini ugovora. Ni PSŽ ovo neće lako moći da odbije. Pogotovo što bi ta suma bila polovina novca dovoljnog za kupovinu Rakitića.

Naime, Barsa je spremna i da koriguje zahteve oko hravtskog veziste. Umesto 125.000.000 evra koliko iznosi otkupna kaluzula, Katalonci bi pristali na popust i prodaju Rakitića za 100.000.000 evra. To je i dalje ogroman novac za igrača koji ima 30 godina, ali PSŽ će morati da dovede zamenu za Rabioa.

Prelazni rok u Španiji i Francuskoj traje do 31. avgusta, vremena ima dovoljno...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar