Utvrđuje se uzrok tragedije

Narodna biblioteka Srbije će biti zatvorena sve dok nadležni iz protivpožarne zaštite ne potvrde da je bezbjedna za korisnike i zaposlene.  To je izjavio upravnik Narodne biblioteke Srbije Laslo Blašković.

Srbija 24.08.2018 | 19:50
Utvrđuje se uzrok tragedije
"Trenutno se obavljaju toksikološke analize i posle toga će se znati kada će ponovo u funkciji biti korisnički centar, sutra će sigurno biti zatvorena", rekao je Blašković za televiziju "Prva" povodom tragedije u kojoj su život izgubile dvije osobe usljed curenja gasa. 

Prema njegovim riječima, oni su bili u biblioteci na njihov poziv kako bi provjerili instalacije zbog najavljene inspekcije protivpožarne zaštite. 

"Ne znam do kada će istraga trajati, ali ja očekujem da se što je pre moguće utvrdi uzrok tragedije", kazao je Blašković. 

Dvije osobe preminule su u Narodnoj biblioteci u Beogradu, a MUP je potvrdio da su umrli od posljedica gušenja. 

Pripadnici Sektora za vanredne situacije odmah po dojavi izašli su na mjesto nesreće sa pet vozila i 18 vatrogasaca spasilaca, a prilikom pretrage zgrade pronašli su dva muškarca u besvjesnom stanju. 

Muškarci su predati Hitnoj pomoći i nakon pokušaja reanimacije, konstatovana je smrt dvojice radnika jedne privatne firme, koji su najvjerovatnije radili probu sistema za gašenje požara. 

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je rekao da su dvojica stradalih bili radnici firme koja je zadužena za servisiranje ovih sistema i da su bili u obilasku i kontroli. 

Goran Vesić, zamjenik gradonačelnika Beograda, rekao je da je u pitanju bila vanredna kontrola, a da je privatna kompanija čiji su radnici stradali imala redovan ugovor sa Narodnom bibliotekom. On je podvukao da sada nije ugroženo ni samo zdanje, niti ljudi.

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar