Bez promjena u švajcarskom fudbalu!

Selektor Petković nastaviće da obavlja tu funkciju, kao i predsednik fudbalskog saveza Žilijeron, iako je ovog leta bio na udaru javnosti.

Fudbal 26.08.2018 | 14:00
Bez promjena u švajcarskom fudbalu!
Vladimir Petković biće selektor reprezentacije Švacarske i u narednom ciklusu takmičenja, objavio je "Noje cirišer cajtung" i dodao da će na čelu fudbalskog saveza te zemlje ostati Peter Žilijeron, kome mandat ističe maja 2019. godine.

List prenosi da je Žilijeron (65) proteklih sedmica bio izložen kritikama javnosti, pre svega zbog pitanja dvojnog državljanstva pojedinih reprezentativaca.

Pitanje državljanstva fudbalera izbilo je u prvi plan kada su Granit Džaka i Đerdan Šaćiri na utakmici Svetskog prvenstva protiv Srbije proslavljali golove isticanjem albanskog nacionalnog simbola, zbog čega je FIFA vodila istragu protiv njih.

Što se tiče Petkovića, stručnjak koji vodi poreklo iz Bosne i Hercegovine, preuzeo je selekciju Švajcarske pre četiri godine i doveo je do osmine finala oba velika takmičenja u tom periodu - EURO 2016 u Francuskoj i Mundijala u Rusiji.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar