"Ovdje se osjećam kao domaći"

Nakon naporne sezone u kojoj je završio snimanje trećeg nastavka popularne serije "Ubice mog oca", proslavljeni srpski glumac Vuk Kostić stigao je tamo gdje se, kako kaže, osjeća najljepše - u Trebinje i na Bilećko jezero.

Zabava 23.08.2018 | 09:50
"Ovdje se osjećam kao domaći"
Napominjući da upravo ova dva mjesta posjećuje i po nekoliko puta godišnje, Kostić u razgovoru za Srnu ističe da tu žive njemu veoma dragi ljudi, sa kojima se svakodnevno druži kada je u Hercegovini, a uz druženje, tu je, svakako, i odmor uz ribolov.

Potencijali Bilećkog jezera Kostiću su, kaže, zadivljujući pa ne bježi od svakodnevnog sjedanja u čamac i zabacivanja štapa sa svojim prijateljima iz Sportskog ribolovnog društva "Leotar".

"Ovde se osećam kao domaći. Više od deset godina dolazim kod Ljuba Miljanovića, koji je ovde ribočuvar. Volim ribolov i prirodu, a i ko ne bi ovo voleo, pa taj je siromašan čovek", rekao je Kostić, dok se priprema da sjedne u čamac i krene u novu ribolovnu avanturu Bilećkim jezerom.

Od ljudi iz Sportskog ribolovnog društva i njihovog šefa Željka Kraljevića dobio je i laskavu titulu - "prijatelj jezera i čuvar prirode".

"Kad dođem u ove krajeve isto je kao da sam kod kuće. Ovde nekako pobegnem od svega. Radio sam čak i jednu noćnu smenu, pošto smo noću pecali, pa smo spavali u ovoj konzervi na početku jezera", priča Kostić, koji je veliki ljubitelj prirode, a uz ribolov uživa i u ronjenju i lovu.

Kostić naglašava da je vrlo lako sve raskućiti i prodati, ali je najteže sačuvati, pa makar bila riječ i o ribi, zbog čega se posebno divi ribočuvarima iz "Leotara", čije je društvo jedno od najjačih i najbolje organizovanih u regionu.

"Ribolov je meni život. Bio bih tužan kada ne bi bilo moje umetnosti i toga što snimam, ali to je posao, a za ovo živim, ovo najviše volim", kaže Kostić, dodajući da na simboličan način "drži dio od Višegrada do Trebinja" i da je po Hercegovini obišao Trebišnjicu, manastire, vrleti...

Svaki put kada ide za Crnu Goru ili se iz nje vraća, obavezno svraća u Trebinje i Hercegovinu.

"Ne daj Bože da me neko vidi a da se ne javim. Dođem leti, dođem i u oktobru, pa na proleće. Sigurno četiri puta godišnje, a kad idem za Crnu Goru onda su to po dva svraćanja u ovaj kraj", kaže Kostić.

Vuk Kostić važi i za najboljeg ribolovca među glumcima, posebno u morskim vodama, dok se po slatkim, kako kaže, još usavrašava.

"Tu je i Vojin Ćetković. A odličan je i Vanja Grbić, koji će mi se pridružiti na Bilećkom jezeru", kaže Kostić, koji od trofeja ima soma od 50 kilograma.

Na Bilećkom jezeru uvijek ga dočekaju ribočuvar Milenko Vučurević Miko i Zdravko Damjanac Čegi, koji na obalama jezera živi skoro dvije decenije. Tako je bilo i ovoga puta.

"Vuk dolazi dugi niz godina i voli da provede ovdje vrijeme, da malo peca ribu. On je naš član već nekoliko godina i svi volimo da se družimo", kaže nam Miko.

Srpski glumac strastveni je zaljubljenik i u lov, pa nije ni čudno što je zaštitno lice nove kampanje "Srbijašuma".

"U Negotinskoj krajini pravimo dimljene kobasice. Uživamo u tome, kao i u ribolovu. Nije nam cilj da upecamo mnogo ribe. Najvažnije je druženje, a ulov je sam po sebi samo potvrda veštine", kaže Kostić.



(BN TV/Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mislim Man

23.08.2018 08:18

Care svaka cast. Koliko sam samo puta prespavao na obalama na tom jezeru loveci sarane i pastrmke. Cijenim sto volis prirodu. Pozdrav

ODGOVORITE
Name

Hercegovci u Srbiji

23.08.2018 11:14

Ljudeskara,covek velikog srca,pristupacan za svakog. Neka vam je cast Trebinjci i Bilecani da ga imate za druga i prijatelja.

ODGOVORITE