Sevilja i Marsej čekaju Radonjića, Zvezda čeka LŠ!

Da li će Nemanja Radonjić otići pre 31. avgusta u velikoj meri zavisi i od toga da li će Crvena zvezda igrati Ligu šampiona ili Ligu Evrope.

Fudbal 16.08.2018 | 18:45
Sevilja i Marsej čekaju Radonjića, Zvezda čeka LŠ!
U ovom trenutku poznato je samo da će Nemanja Radonjić (22) igrati za Crvenu zvezdu u mečevima sa Salcburgom.

Da li će ostati? To direktno zavisi od toga da li će crveno-beli završiti u Ligi šampiona ili Ligi Evrope, saznaje Mondo iz pouzdanih izvora.

Ukoliko bi se prvak Srbije plasirao među 32 najbolja kluba na kontinentu, premije i bonusi koje UEFA garantuje učesnicima svog elitnog takmičenja obezbedili bi dovoljno novca klubu koji je i dalje u velikim dugovima i Radonjić bi, potom, mogao da predvodi navalu i tokom evropske jeseni.

U suprotnom, najverovatnije da će krilni napadač i strelac presudnih golova za uspehe ekipe u prethodne dve sezone otići pre zatvaranja letnjeg prelaznog roka u većini zemalja, a to je 31. avgust.

U ovom trenutku, Crvena zvezda mogla bi da bira između dve ponude koje manje ili više ispunjavaju uslove postavljene za prodaju najboljeg igrača - prvu je poslala Sevilja i ona glasi: 8 miliona odmah, plus 2 ukoliko ekipa izbori Evropu u sezoni 2018/19, a drugu Olimpik Marsej, koji je spreman da plati 10 miliona za potencijalno najskupljeg fudbalera u istoriji Crvene zvezde.

Ipak, to neće biti i suma koju će klub zaraditi, jer je prema ugovoru sa Radonjićevim prethodnim klubom, Romom, prošlog leta dogovoreno da on postane igrač crveno-belih, ali da prilikom narednog transfera Zvezdi pripadne 60, a Romi i menadžerima 40 odsto od ukupne sume.

Odlazak 22-godišnjeg levog krila bio bi veliki udarac za tim Crvene zvezde, ali su svesni mogućnosti da ih napusti ovog leta, u klubu već reagovali i doveli Milana Jevtovića i Brazilca Džonatana Kafua, a tu su - i dalje - Slavoljub Srnić i Nemanja Milić, koji takođe mogu da igralu krila uz obe aut-linije.

Radonjić je prošle sezone postigao sedam golova na 39 mečeva, a ove već četiri na šest - računajući i onaj u produžecima u Trnavi za 1:2 i jesen u Evropi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar