Podrška opštine za put u Japan

Stevi Mitriću iz Lopara, mladom informatičaru koji će učestvovati na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Tokiju, danas je u znak podrške, načelnik ove opštine Rado Savić uručio 1. 000 КM iz opštinskog budžeta.

Republika Srpska 16.08.2018 | 13:27
Podrška opštine za put u Japan
Savić je istakao da je Mitrić ponos Majevice i Republike Srpske i da je on primjer svima kako se može postići uspjeh.

"Stevo Mitrić svojim trudom i radom diže ugled našoj lokalnoj zajednici i Republici Srpskoj i pokazuje primjerom da se, ako smo uporni i marljivi, rezultati mogu ostvariti. Na ovaj način smo ukazali poštovanje njemu, njegovoj porodici, ali i školi", rekao je Savić poželivši Mitriću srećan put u Japan, kao i sreću na predstojećem takmičenju.

Mitrića, koji je učenik četvrtog razreda Elektrotehničke škole u Loparama, finansijski je podržalo i bijeljinsko preduzeće "Mega drvo" sa 500 КM.

On je zahvalio opštini Lopare i preduzeću "Mega drvo" i podsjetio da na Olimpijadi, koja traje 10 dana, učestvuje više od 300 takmičara iz 70 zemalja.

"Takmičimo se u programiranju, dobijamo zadatke iz različitih oblasti. Uglavnom je to konstruktivno programiranje, zasniva se na logaritmima i analizi i zahtijeva izuzetno poznavanje te oblasti", naveo je Mitrić.

Međunarodna informatička olimpijada ove godine biće održana u Tokiju od 1. do 9. septembra.

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Partija

16.08.2018 13:50

Gradonacelniku svaka cast. Gradonacelnici sirom BIH bez obzira na stranku i nacionalnost gledaju da njihov grad napreduje. svaka cast, mozda bi sa gradonacelnicima dalje dogurali nego sa Dodikom, Izetbegovicem, Covicem i ostalima..

ODGOVORITE
Name

juka

16.08.2018 14:29

Tako je jarane podrži dijete, vidiš da je nadaren i pametan. Puna podrška iz Tuzle.

ODGOVORITE
Name

lopare

16.08.2018 15:43

Svaka cast, dobro radite.

ODGOVORITE
Name

Rado Savić, "čovjek"

16.08.2018 16:08

Gotovo da i nema ovao skromnih i intelektualnih ljudi, koji rade u svojim opštinama sa izuzetno ograničenim sredstvima, kao sto je Gradonačelnik Lopara. Nikad se ne busa, ne gura među prve, ne ističe u prvi plan, nema afera, neukaljanog imena, sve polako sa vizijom za bolje sutra. . Vodi pošteno svoju Opštinu, bori se za narod i s narodom, a evo nastoji uvažiti i pomoći mlade ljude, koji su budučnost društva. Svaka vam čast, da je Bog dao vise ovakvih "ljudi", kao što je Rado Savić.

ODGOVORITE
Name

re

16.08.2018 16:37

Ajd nemoj sam sebe da hvališ kad si sav od reklama i marketinga napravljen, na staklenim nogama a svi znamo svu pozadinu. Lako se šepuriti i razmetati sa tuđim parama. Postalja se pitanje šta je sa privredom uradio, i šta narod od te opštine ima, da li može da preživi, prestanite zamajavati narod perifernim temama i ludačkim manifestacijama.

Name

Majevica

16.08.2018 16:49

Bravo nacelnice! Ovo je samo jedan u nizu pozitivnih primjera iz opstine Lopare. Kao stanovnik ove opstine pozivam sve da dodju i vide kako Lopare danas zive. Po sistemu Jagodine i Palme sve predratne firme u Loparama rade i zaposljavaju ljude. Savo Cvjetinovic i klika iz Banjaluke nije ulozila ni marku u ovu opstinu. Kaznjavaju i svoje glasace kojih skoro vise da i nema. Lopare sa primjer ostalima. Samo naprijed!

ODGOVORITE
Name

banjaluka

16.08.2018 16:56

Podrska kvalitetnom timu opstine Lopare. ajte i drugi tako.

ODGOVORITE
Name

Stefan

16.08.2018 17:12

olimpijada nije u tokiju vec u Cukubi koja je oko 80 kilometara od Tokija, a traje 7 dana (od 1. do 7. septembra). Logaritmi nemaju veze sa time, znam jer sam iz BN i sam isao na takmicenje republicko. cestitke inace.

ODGOVORITE
Name

Petar

17.08.2018 14:52

Dijete je dobro.Medjutim ima jos odlicne djece ali nije im tata u opstini majka u inspekciji.Dakle radi se o protekciji.

Name

Nepoznata

17.08.2018 20:53

Ne kenjaj..

Name

Stefan

21.08.2018 10:39

Ne znam mu roditelje al znam njega licno. Dobar je on stvarno al prvi put se sad ovako podrzavaju takmicari. Predprosle godine sam bio na drzavnom gdje je momak bio drugi (iz RS) i osvojio medalju kasnije, a nikako da se pise o njemu. Prosle godine takodje momak iz Lopara (Nikola Grujic) znam ga sa takmicenja, isao u Moldaviju na medjunarodno takmicenje iz informatike, niko ni rjec da kaze, al kriv je mali sto mu ne radi otac u opstini. pozz

Name

Nepoznat

17.08.2018 20:51

Hvala Bogu da ima ovakvu djece i da ce Bog da ih ima jos vise narednih godina. A Sad da li su to djeca nekih koji rade za opstinu nije uopste bitno. Nikad se necemo sloziti sa politikom jer nam i ona sama ne dozvoljava.. I hvala Bogu da svi ne mislimo isto.. Hvale a boga mi i pljuvanja je uvijek bilo i uvijek ce biti. Srecno Savicu i samo naprijed..

ODGOVORITE
Name

simeun

18.08.2018 06:43

Svaka cast i profesoru Mici Stojisicu

ODGOVORITE