Ubio mladića, a mislio životinja?!

Bojan Kostić (26) iz bijeljinskog naselja Velika Obarska poginuo je preksinoć kada ga je, dok je pješačio, udario kedi, čiji vozač je tokom ispitivanja tvrdio da je mislio da je zapravo autom pokupio - životinju!

Republika Srpska 16.08.2018 | 07:27
Ubio mladića, a mislio životinja?!
Da je bio za volanom automobila osumnjičen je Bijeljinac Ljubiša Ljubinković (50), koji je ispitan juče, nedugo nakon što je pronađeno tijelo uz magistralni put Bijeljina - Brčko.

Izvor "Nezavisnih" rekao je da je juče ujutru oko sedam časova u Ljeljenči pored saobraćajnice uočeno tijelo mladića, čiji identitet u tom momentu nije bio poznat.

"Tijelo je bilo duboko u travi. Tokom uviđaja nije pronađena lična karta, niti bilo koji drugi dokument nesrećnog mladića pa je uz pomoć njegovog mobilnog telefona, kojim su pozivani brojevi u imeniku, utvrđeno o kome se zapravo radi", objašnjava sagovornik "Nezavisnih".

Zatim je policija na osnovu tragova utvrdila da je Kostića udario kedi, te da je vozilom upravljao Ljubinković.

"Pronađeno je vozilo, kao i taj vozač. On je priznao da je u utorak naveče, oko 21 sat, nešto udario, ali je, kako tvrdi, mislio da je u pitanju životinja. Zbog toga je, kako tvrdi, nastavio vožnju", pojašnjava naš izvor.

Mladić je nastradao oko 500 metara od svoje kuće, kojoj se, kako se pretpostavlja, kobnih momenata vraćao. Iz policije su rekli da su uviđaj izvršili bijeljinski policajci i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

"U saobraćajnoj nezgodi učestvovao je kedi, kojim je upravljao LJ.LJ. (50) iz Bijeljine i pješak B.K. (26) iz Velike Obarske,  koji  je smrtno stradao", saopštila je Spomenka Nenić, portparol PU Bijeljina.

Tijelo stradalog mladića prevezeno je na Odjeljenje patologije Opšte bolnice u Bijeljini.

Nezvanično saznajemo da bi obdukcija trebalo da bude obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Osim obdukcije, najvjerovatnije će biti i odrađen niz vještačenja, kako bi se utvrdile precizne okolnosti ove nesreće.

(Nezavisne novine)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Sudija

16.08.2018 08:14

Kako ga samo nije stid tvrditi da je od momka mislio životinja?!!! Udariti odraslu osobu autom, silinom udara je odbaciti pored puta i "misliti" da je zec? Ko je autom udario bilo koju životinju veću od zeca zna kolika je to sila, koliko se čuje i koliko štete na vozilu napravi. Nadam se da mladić ima brata, oca... koji se neće zadovoljiti džukelinim zakonom i sudstvom...

ODGOVORITE
Name

!!!

16.08.2018 08:57

Interesantno ko će raditi obdukciju, specijalista sudske medicine ili klinički patolog. Poznata činjenica da u Bjeljini sudskomedicinske obdukcije radi klinički patolog a pečat Zavoda za sudsku mediicinu RS Nigdje u bližoj i daljoj okolini ovakva kombinacija nije zabilježena. Klinički patolog i pečat Zavoda za sudsku medicinu.

ODGOVORITE
Name

M. M.

16.08.2018 14:28

Volio bih da mi objasnite zašto obdukciji ne može raditi patolog? Koliko mi je poznato kao laiku obdukciji i rade patolozi ili spec.sudske medicine. Ranije je to bila jedinstvena specijalizacija a sad je to odvojeno. Molim, objašnjenje.

Name

!!!

17.08.2018 09:14

Pregled i obdukcija leša van specijalizovane medicinske ustanove Član 169. (1) Specijalizovana medicinska ustanova vrši pregled i obdukciju leša. (2) Kada se vještačenje ne vrši u specijalizovanoj ustanovi, pregled i obdukciju leša vrši ljekar specijalista sudske medicine. Tim vještačenjem rukovodi tužilac o čemu vodi zapisnik. Sastavni dio zapisnika je nalaz i mišljenje vještaka. (3) Za vještaka se ne može odrediti ljekar koji je liječio umrlog. Međutim, ljekar koji je liječio umrlog može se saslušati kao svjedok, radi davanja razjašnjenja o toku i okolnostima bolesti umrlog. Ovo je ZKP RS a koliko je meni poznato u Zavodu za sudsku medicinu RS ( kao specijalizovana medicinska ustanova ) nema zaposlen ni jedan klinički patolog. Zobog ove činjenice je urađena improvizacija da se na obdukcioni nalaz koji uradi Klinički patolog udara pečet Zavoda za sudsku medicinu. Nadam se da je malo jasnije. A o detaljima kome se izvršenje obdukcije plaća i kako neću, nadam se da će se neko drugi o tome jednog dana pozabaviti.

Name

mirko

16.08.2018 09:25

Bitno je da je clan famelije ljubinkovic. Ja bi vise robijao za odstrijel srndaca nego on za ubistvo covjeka. Zivi bili pa vidjeli...

ODGOVORITE
Name

Semberac

16.08.2018 10:09

Kriminalna drzava-bjez' te ko god moze.

Name

Stevo

16.08.2018 10:58

Kakve veze ima sad iz koje je familije

Name

Stana

16.08.2018 12:37

Bjezmo narode! Poceli su nas porediti sa zecevima!

Name

za Stevu

16.08.2018 15:25

Pa gdje ti zivis da neznas kakve veze ima.

Name

Stevo

16.08.2018 18:28

Pa kakve veze ima ima da odgovara u skladu sa zakonom. Nije bitno prezime i familija za ovako nesto ide 3 godine robije.

Name

Gofi

16.08.2018 12:04

Jel taj debil od vozaca,senilan,Pjan bio ili lud....

ODGOVORITE
Name

Ana

16.08.2018 14:49

Sto neobjavite kolko je imao alkohola u krvi ,preko 4 sram vas bilo sigurno znam za alkohol

ODGOVORITE
Name

M. M.

16.08.2018 17:21

Kako da objave kad je tijelo pronađeno 9 sati nakon smrti. Tad nije bitno koliko je alkohola imao. Niste pročitali tekst.

Name

Ana

16.08.2018 19:19

Ma vozac je bio pijan.

Name

Out

16.08.2018 17:50

Covjek non stop vozi pijan i kako ce on znati sta je udario.nije on jedini koji ima privilegiju da moze da vozi mrtav pijan i da mu niko nista nemoze.vjerovatno je racunao sa tim i da nekog ubije nije mu problem da to sredi sa kriminalcima u vlasti i tuzilastvu

ODGOVORITE
Name

Re

17.08.2018 08:59

Svi komentarisete, a niko da spomene policiju, koji su efikasno pronasli pocinioca. pozdrav policiji.

Name

Eto

18.08.2018 19:21

još jednom neka ti znaš sve... glasam za to da ti budeš sudija u ovom slučaju pošto vidim da sve znaš: jel bio pijan, šta je njemu dozvoljeno, šta ne, vjerovatno znaš i neke intimne detalje jer si ,,upućen". Kažu ljudi on je ,,Ljubinković" srediće se, uuu bog te mazo... razapeše čovjeka prije suda.