Dobri rezultati spoljne trgovine

Spoljnotrgovinski promet RS je, u prvom polugodištu ove godine, premašio četiri milijarde KM, i to po prvi put od 2007. godine, potvrdio je resorni ministar Predrag Gluhaković.

Republika Srpska 15.08.2018 | 12:31
Dobri rezultati spoljne trgovine
Ministar trgovine i turizma RS, nakon sjednice Vlade RS, dodao je da je ta razmjena povećana za 9,85 odsto u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine.

Po njegovim riječima, izvoz je povećan za gotovo 12 procenata, a uvoz je povećan za 8,2 odsto.

"Pokrivenost uvoza izvozom premašila je brojku od 70 odsto. Iznosi blizu 73 procenta", rekao je on.

Gluhaković je ocijenio da su ovi rezultati postignuti zahvaljujući dobroj poslovnoj klimi.

(Nezavisne novine)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Igor

15.08.2018 10:43

Bravo indijanci samo naprijed . Hahahhahahahah Znaci opet med i mlijeko. Hahahahahha

ODGOVORITE
Name

Andraš

15.08.2018 12:40

T E L E T A B I S.

Name

Analitičar

15.08.2018 10:46

Bajke za malu djecu.

ODGOVORITE
Name

Nikola

15.08.2018 10:50

Ovaj covjek nezna jeli posao ili dosao, o cemu on????

ODGOVORITE
Name

Skeptik

15.08.2018 11:35

Zna on dobro kud je pošao. Svojevremeno je bio na čelu ministarstva trgovine kada je uveo trgovinama ograničenje marži za osnovne životne namirnice. Sahranio je male trgovine, istinski grobar malih trgovina. Naravno, ta uredba vlade je išla u korist trgovinskih lanaca koja su ta ograničenja marži izbjegavala na razne knjigovodstvene načine. Rijetko ljigav lik.

Name

Bilo je i vrijeme!

15.08.2018 10:55

Konačno je sve krenulo na bolje! Bilo je i vrijeme! Povjerenje poklanjam na slijedećim izborima SNSD-u!

ODGOVORITE
Name

ha, ha, ha

15.08.2018 11:15

Jeste bolje zato što vam je Šarović obezbjedio i otvorio sva vrata. Što ne napišete čime ste vi konkretno doprinijeli da se bilo šta poboljša?! Jad i licemjerstvo SNSD-a.

Name

Re Ha Ha Ha

15.08.2018 15:37

Covjek je sarkastican, sali se.

Name

Siniša

15.08.2018 11:10

I da je to istina to je rezultat gospodina Šarovića jer je on dogovarao izvoz u Rusiju (gdje su ovi naši mješali jabuke iz Poljske sa našim i poturali je Rusima), izvoz mesa u Tursku i mlijeka, mliječnih proizvoda i pilećeg mesa u EU.

ODGOVORITE
Name

Saša BL

15.08.2018 11:23

PA hoće li iko ovoj vlasti reći da ne vara više narod. Naravno da je spoljnotrgovinski bilans RS pokriven sa 70% kada SKORO SVE KUPUJEMO NA UNUTRAŠNJEM TRŽIŠTU OD FIRMI IZ FBIH. PReduzeća iz Srbije imaju predstavništva u Sarajevu i UVOZ se evidentira na FBiH a ne na RS. Ove bajke za malu djecu su prevršile sve mjere. Pa narode glasaj za SNSD i Dodika jer očito nismo svjesni koliko nam je dobro. Sramota koliko lažete i narod i sami sebe.

ODGOVORITE
Name

DA SE NE ZABORAVI "BOSKA"

15.08.2018 12:51

Ugovorom je precizirano da Vlada RS-a obezbijedi pet miliona KM za nabavku hiljadu junica, koje će udomiti na "Farmalandu". Zauzvrat, Dodikovi govedari trebali bi svake godine Robnim rezervama RS-a isporučiti 90 teladi. Još pet miliona KM Vlada RS trebala je dati za kupovinu i ishranu junica. "BOLJE JE DA RS DRŽI STOKU NEGO KONZERVIRANO MESO", POJASNIO JE OVAJ POSAO GLUHAKOVIĆ. Sama činjenica da se deset miliona maraka izdvojeno za proizvodnju 90 teladi godišnje bila je skandalozna, međutim na to niko iz Vlade RS-a nije reagovao. GLUHAKOVIĆA JE OVAJ ARANŽMAN PREPRUČIO KAO POUZDANOG I KOOPERATIVNOG ČLANA NOVE VLADE RS. Gluhaković je prije pet godina stavio svoj paraf na ugovor o prodaji robne kuće Boska konzorcijumu Delta-Zekstra, iza kojeg su stajali Miroslav Mišković i Dragan Đurić. Ovim ugovorom većinski paket Boske je gotovo poklonjen dvojici beogradskih tajkuna. Stavljao je Gluhaković svoj potpis gdje god se od njega to tražilo. To mu je zapravo i bila najveća preporuka da ponovo sjedne u fotelju ministra trgovine. Pa moj narode, nismo ništa zaboravili - BISERE OVOG BAJNOG DODIKOVOG PAJDAŠA" ZA KRIMINAL I OTIMAČINU". Pa naravo, narode dajmo njemu i Baji ponovo glas na predstoječim izborima - MOŽDA ĆE MOĆI OPET PRODATI "JOŠ JEDNU BOSKU" I SVU LOVU DATI NAMA NARODU. MOŽDA ĆE SE POPRAVITI.

ODGOVORITE
Name

Boba

15.08.2018 13:27

A sta gluhakovic zna o trgovinii bas nistaa ama gluhakovicuuu sve sto si uradiooo je nulaaaaa a za BOSKU bi trebao sta progovoritiiiiinula za posao koji i nije nula jos nizeee.

Name

BOBA

15.08.2018 13:18

KOD NAS VIŠE NEMA SITNIH PARA SAMO MILIONI I MILIJARDE A SVAKI DAN SVE VIŠE LJUDI GURAJU GLAVE U KONTENERE.

ODGOVORITE
Name

Siromašni milioneri

15.08.2018 14:04

Bez obzira što su brojni milioneri u vlasti, dobro umašćenih ruku, opet su nezasiti i nezadovoljni koliko god imaju... Masa naroda jedva"krpi mjesec od bijednih plata", oni samo gledaju gdje će nas zakinuti, prevariti, ugraditi se, utaliti, opet su jadni i većina nesretni... Siromašniji od onih sa kontejnera... Ovaj Gluhaković priča nebuloze, kao da mu je izvjestaj pisala ona sto nam je zivot produžila.. Znamo mi većina, koliko dobro živimo, bolje reći jedva preživljavamo, oni sebe peru s nekakvim kvazi-uspjesima, izmišljenim statistikama, narod ubjedjuju kako nam je dobro, kako smo napredni, kako sve puca od progresivne privrede i nekih izmišljenih ulaganja,.., masa redova za vize, sa željom da pobjegnu što dalje od ovolike dobrote. Na sve strane laž i obmana, ljigavi licemjeri..