Otkazala koncert zbog broda JNA

Hrvatska pop pjevačica Ivana Vrdoljak -Vanna, iznenada je danas otkazala koncert koji je trebalo da održi u Tivtu, na palubi školskog broda Mornarice VCG, jedrenjaka „Jadran“ u srijedu 15. avgusta sa početkom u 21. 30 sati.

Region 15.08.2018 | 11:17
Otkazala koncert zbog broda JNA
Koncert Vanne u Tivtu, čiji bi to bio tek treći nastup u Crnoj Gori, priređivala je Turistička organizacija Tivat kao svoj poklon i doprinos povodom proslave 85. godišnjice školskog broda, jedrenjaka „Jadran“, a koja se obih dana u Boki obilježava nizom manifestacija.

Hrvatski mediji objavili su informaciju da se Vanna, „ni kriva ni dužna, našla u središtu diplomatskog incidenta između Hrvatske i Crne Gore”, jer zvanični Zagreb vrši pojačan međunarodni pritisak na Podgoricu da se Hrvatskoj “vrati brod koji je 1991 JNA otela iz Splita”.

Nakon što su je tamošnji novinari prozvali da u takvim okolnostima ne bi smjela nastupiti u Tivtu sa palube “Jadrana”, Vanna je naprasno otkazala koncert što je i protvrdila u telefonskoj izjavi za N1 televiziju.

“Ne očekuje se od hrvatske pjevačice iznimnog glasa, naše ‘kraljice popa’, da prati politiku, ali morala bi znati da u trenucima kada hrvatske institucije preduzimaju korake da se vrati oteti brod, njezin nastup može imati negativan odjek u hrvatskoj javnosti. Doista bi bilo bizarno da hrvatska pjevačica, ispred ukradenog hrvatskoj broda, pjeva u čast crnogorskoj vojnoj posadi. Jasno je da pjevači, kao i svi mi, žive od svojih primanja, ali postoje trenuci kada valja pokazati osjećaj za vrijeme i prostor”, napisao je Vanni maxportal.hr, a ona je očito prihvatila sugestiju i pritisak dijela tamošnje javnosti.

Iz Turističke organizacije Tivat koja je bila organizator nesuđenog nastupa Vanne u Tivtu, do sada nisu komentarisali ovakav postupak hrvatske pjevačice. Vanna je sinoć nastupila u jednom budvanskom hotelu.

Umjesto Vanne, na tivatskoj rivi Pine nastupiće cetinjska grupa Perper, objavljeno je na Facebooku.

(Vijesti.me)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

15.08.2018 11:48

I Hrvatska i Crna Gora su nezavisne drzave. Hrvatska sa Crnom Gorom treba da postupi kao prema Republici Srpskoj Krajini jedan Bljesak i jedna Oluja.

ODGOVORITE
Name

Mađar

15.08.2018 14:27

Ne pali iskru, nije to isto.

Name

Kako Nije

15.08.2018 16:06

Pa crnogorski pukovnik ispod ustaškog znaka slavi oluju.

Name

Vasojevic

15.08.2018 16:41

Crnogorci trebaju dati ime brodu Franjo Tudjman i nema problema docice i Tomson da pjeva svojoj braci Crnogorcima. Posjeta bi bila velika i narodno veselje.

Name

Kum

15.08.2018 19:59

Da bog da da tebe strefi bljesak i oluja to di od srca zelim.pozdrav.

Name

Nije Isto

15.08.2018 20:07

Jer je RSK ustvari Hrvatska, a CG nije.