Sergej (najvjerovatnije) neće nigdje!

Još dva dana su ostala Milanu i ostalim zainteresovanim italijanskim klubovima da pokušaju da dovedu Sergeja Milinković-Savića iz Lacija.

Fudbal 15.08.2018 | 18:00
Sergej (najvjerovatnije) neće nigdje!
Osim "rosonera", drugi kandidat je šampion Juventus, navodno čak i Kristijano Ronaldo želi Srbina kao saigrača u Torinu, ali je to sve dalje od ostvarenja.

Italijanski mediji su u ponedeljak preneli da je Milan ponudio Laciju skoro 100 miliona evra, ali u transferu koji obuhvata i druge igrače. Prelazni rok u Seriji A se završava u petak u ponoć.

Međutim, predsednik Lacija Klaudio Lotito je svima poslao jasnu poruku – Sergej može da ide samo za keš, i to 120 miliona evra.

Jedina varijanta na koju je Lotito spreman da pristane jeste pozajmica na godinu dana za 40 miliona, a onda dodatnih 80 sledećeg leta kako bi se kompletirao transfer.

Koliko god "rosoneri" želeli Srbina u svom timu, problem im pravi UEFA finanfijski fer-plej, zbog čega i pokušava da u transfer "ubaci" i dvojicu igrača, a na Lotitu je da bira između Bonaventure, Borinija i Montoliva.

Juventus je već u "problemu" zbog 100 miliona za transfer Ronalda, a s obzirom da odbija da proda Miralema Pjanića za 60, teško da će i "Stara dama" imati novca za Srbina.

Po svemu sudeći – neće Sergej nigde. Mada, u fudbalu, kao i u životu ništa nije nemoguće, tri dana (bar što se tiče Italijana) je ogroman period tokom koga svašta može da se preokrene.

Milinković-Savić je u Lacio stigao 2015. iz belgijskog Genka za manje od deset miliona evra, a Rimljani su ga skoro pa "preoteli" Fiorentini.

Sa Lacijalima ima ugovor do 30. juna 2023. godine vredan 3,5 miliona evra po sezoni, uz otkupnu klauzulu od pomenutih 120 miliona evra.

Karijeru je počeo u Vojvodini 2013, ali je za "Lale" odigrao samo 16 utakmica i postigao četiri gola, jer su ga Novosađani prodali već nakon debitantske profesionalne sezone.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar