Jokanović, Zahavi, softver i 30 miliona evra...!

Slaviša Jokanović će imati težak posao da opravda novac za pojačanja, ako je Fulam uludo potrošio 30m€ na momka koga je našao putem kompjuterskog softvera.

Fudbal 14.08.2018 | 21:00
Jokanović, Zahavi, softver i 30 miliona evra...!
Poslednjeg dana prelaznog roka u Engleskoj, Fulam je "ispljunuo" 30 miliona evra za Franka Zamba Anguisu.

Kamerunski 22-godišnji zadnji vezni igrač je postao peti najplaćeniji igrač u istoriji Marseja, rame uz rame sa Didijeom Drogbom i Frankom Riberijem.

Znajući šta su u karijerama napravili Riberi i Drogba, postavlja se pitanje šta je Marsejevog doskorašnjeg vezistu preporučilo da za toliko novca pređe na Ostrvo.

Ako uporedimo sa jednim našim igračem, Nemanja Matić je kao potpuno afirmisan igrač i sa ozbiljnim iskustvom igranja u Premijer ligi prešao za 40 miliona iz Čelsija u Mančester prošle sezone, a igra na istoj poziciji kao Anguisa.

Francuski L'Ekip je stoga analizirao kako je ovaj transfer ostvaren i došao do nekoliko zaključaka.

Jedan od ključnih ljudi je bio Vili Mekej, agent koji je već poznat Olimpiku jer je posredovao kod dovođenja Džoija Bartona u Marsej.

On je bio kormilo koje je skrenulo Anguisu od Vest Hema ka Fulamu. U ceo posao je bio uključen i Pini Zahavi, iako je zvanično menadžer Anguise Maksim Nana.

Međutim, ono što možda najviše privlači pažnju je da se prilikom traženja igrača, Fulam oslanjao na kompjuterski softver?

L'Ekip piše da se u Fulamu ime Zamba Anguise pojavilo zahvaljujući korišćenju kompjuterskog softvera Brajana Talbota.

Talbot obavlja funkciju pomoćnika direktora fudbalskih operacija u Fulamu. On je navodno tražio brzog i snažnog fudbalera do 25 godina na sredini terena.

Zambo Anguisa je tako možda "ni kriv ni dužan" dobio platu 70 hiljada funti nedeljno, iako je prethodno na 106 utakmica za Olimpik iz Marseja asistirao dvaput i nije dao nijedan gol.

Tačno da posao zadnjeg veznog nije da bude kreator igre već da igru kvari, ali se na osnovu pisanja francuskog dnevnika stiče utisak da su u Fulamu brzopleto doneli odluku, koja se valjda neće obiti o glavu srpskom menadžeru.

Pred Jokanovićem je težak zadatak, da opravda više od 100 miliona funti potrošenih na transfere.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar