Okupili se crveno-bijeli...

Zvezda pokrenula postupak protiv Jankovića! Košarkaši Crvene zvezde počeli su u ponedeljak pripreme za novu sezonu, a na prvoj prozivci trenera Milana Tomića nije se našao Stefan Janković.  Okupili se zvezdaši, postupak protiv Jankovića! Jovanović ustupljen Trentu, Faje i Regland stižu kasnije, dok se sa Jankovićem situacija zakomplikovala.

Košarka 13.08.2018 | 19:45
Okupili se crveno-bijeli...
Krilni centar ima ugovor sa crveno-belima na još dve sezone, ali želi da napusti klub, a spekuliše se čak i o potencijalnom prelasku u Partizan.

S obzirom da se nije pojavio na prozivci, u skladu sa normativnim aktima kluba i ugovorom, sportski direktor Zvezde je pokrenuo disciplinski postupak.

Crveno-beli će celokupne pripreme, do početka odigravanja serije prijateljskih utakmica, obaviti u Beogradu.

Na prvoj prozivci novog trenera Milana Tomića, našli su se: Aleksa Radanov, Stratos Perperoglu, Bili Beron, NemanjaNenadić, Majkl Odžo, Marko Kešelj, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Filip Čović, Majk Cirbes, Boriša Simanić, Dušan Ristić i Branko Lazić.

Priključivanje Muhameda Fajea i Džoa Reglanda dogovoreno je za sredinu nedelje, kada će biti obavljeni neophodni medicinski pregledi i testiranja.

Nikola Jovanović u dogovoru sa klubom i njegovom agencijom, a u cilju obezbeđenja što veće minutaže, biće ustupljen u sezoni 2018/2019 italijanskom košarkaškom klubu Trento, a nakon toga se vraća u Crvenu zvezdu.

Stručni štab KK Crvena zvezda mts ove godine činiće Milan Tomić (prvi trener), Andrija Gavrilović, Milenko Topić i Saša Kosović (pomoćnici), Aleksandar Lukman(kondicioni trener), Nebojša Ilić (sportski direktor i menadžer prvog tima) i doktori Nebojša Mitrović i Boris Gluščević i fizioterapeut Milorad Ćirić.

Ekipa će tokom ponedeljka i utorka obaviti kompletne medicinske preglede i testiranja, a prvi trening u dvorani ekipa će obaviti u sredu.

Klub će naknadno saopštiti tačan plan priprema i termine test utakmica.

Košarkaši Crvene zvezde okupili su se danas u Beogradu na prozivci novog trenera, Milana Tomića.

Jedan igrač nije se pojavio i protiv njega je, kako stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu kluba, pokrenut disciplinski postupak. Riječ je o Stefanu Jankoviću, kog javnost već neko vrijeme povezuje sa prelaskom u Partizan, a koji je prema mišljenju čelnika crveno-bijelih bio dužan da se pojavi danas i, poput ostalih, obavi važna testiranja pred naporne treninge koji slijede.

"Ekipa će tokom ponedjeljka i utorka obaviti kompletne medicinske preglede i testiranja, a prvi trening u dvorani imaće u srijedu", navodi se na portalu kluba.

Treneru Tomiću, koji će pokušati da vrati Crvenu zvezdu u Evroligu, odazvali su se: Aleksa Radanov, Stratos Perperoglu, Bili Baron, Nemanja Nenadić, Majkl Odžo, Marko Kešelj, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Filip Čović, Majk Cirbes, Boriša Simanić, Dušan Ristić i Branko Lazić, dok će se sredinom sedmice priključiti Muhamed Faje i Džo Regland.

Crveno-bijeli su saopštili da će Nikola Jovanović narednu sezonu provesti kao pozajmljen igrač u italijanskom Trentu a sve "u cilju obezbjeđenja što veće minutaže". Kada je Janković u pitanju, može se zaključiti da ta transfer "saga" nije blizu kraja i da, tek sad, neće biti.

"Stefan Janković, koji ima važeći ugovor sa klubom, nije se pojavio na prozivci i u skladu sa normativnim aktima kluba i ugovorom, sportski direktor je pokrenuo disciplinski postupak", navodi se na sajtu kluba.

Crveno-bijeli će naredne sezone nastupati u Evrokupu, ABA ligi, Kupu Radivoja Koraća i Superligi, u kojoj će braniti titulu.

Stručni štab će činiti pomoćnici Andrija Gavrilović, Milenko Topić i Saša Kosović, kondicioni trener Aleksandar Lukman, tim menadžer Nebojša Ilić, lekari Nebojša Mitrović i Boris Gluščević i fizioterapeut Milorad Ćirić.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar