Anegdote Ivanića: Ostajem pravedan

Povodom Međunarodnog dana mladih, srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić prisjetio se anegdote kada je postao premijer Republike Srpske 2001.

Republika Srpska 13.08.2018 | 10:53
Anegdote Ivanića: Ostajem pravedan
''U vrijeme kad sam postao premijer mnogo poznanika me, misleći valjda da mi je posao pravednog profesora sada manje bitan, zvalo da ”progledam kroz prste” sinovima i kćerkama. Napravio sam, tako ljut, spisak svih koji su me zvali i pročitao ga pred studentima. Na kraju se ispostavilo da neka od te djece o tome nisu imala pojma i žestoko su se naljutili na roditelje. Žao mi je što su na taj način morali da nauče životnu lekciju, ali ponosan sam što je većina mojih bivših studenata izrasla u poštene, pravedne i uspješne mlade ljude'', napisao je Ivanić na svom Fejsbuk proflu.

Kako je naveo, ova situacija svjedoči o tome koliko odrasli, pa čak i roditelji, znaju da griješe kada su djevojke i mladići u pitanju.

''Mladi jesu budućnost, samo im moramo dati šansu da se za nju izbore'', kaže Ivanić, koji je profesor na banjalučkom Ekonomskom fakultetu.

Počasni predsjednik PDP prisjetio se i očevog savjeta, na početku karijere: „Sine, ne zaboravi kad odeš u politiku da ćeš jednog dana završiti kao penzioner, da nećeš imati ni moć, ni uticaj. Nemoj da te bude sramota kad završiš da pogledaš iza sebe.”

''Poslušao sam ga. I uspio. Cijelu političku karijeru sam proveo bez teških riječi, uvreda i pljuvanja onih koji misle drugačije'', tvrdi Ivanić.

Izvor: SrpskaInfo

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Za mog PROFESORA

13.08.2018 11:29

Politika je složena disciplina. Nije dovoljno da ste samo moćni, nego morate biti vrlo umješni, morate znati komunicirati, pridobiti ljude, prepoznati određene ljude i procese. Drugo je pitanje koriste li političari svoju moć i umijeće za opšte dobro ili za svoje interese. Narcisi svoje umijeće koriste za svoje interese. Lord Owen je predložio da se umjesto narcističkog poremećaja ličnosti uvede HUBRISTIČKI POREMEĆAJ ličnosti. To je simbol oholosti, što karakteriše većinu naših političara jer su izgubili mjeru. Misle da sve mogu i da nema nikakvih granica za njih. SAMO PROFESORE NEMOJ BITI NARCIS I OHOL. Nemoj Profesore biti TAJKUN. Tajkunu je važniji novac pa će on kupiti svoje političare. A političar će imati moć pa će ucijeniti tajkune da mu daju novac. Kada, nažalost, spomenete riječ politika to za svakoga ima ružno značenje. I postalo je normalno da od političara niko ne očekuje da su pošteni ili da su dobri ljudi. Zapravo bi bilo iznimno važno da u politici budu najbolji ljudi. Tvoj student

ODGOVORITE
Name

MOLBA PDP-u

13.08.2018 12:13

Znam da MOŽEŠ I HOĆEŠ. Postoji li mogućnost da "OTKRAVIŠ" Bajino srce - NEKA DO IZBORA AKO JE LAF PRUŽI PAR ODGOVORA NARODU NA DAVIDOVOM TRGU. KO OCU UBI DJETE? PITAJ GA I ZA SLAVSKU SVIJEĆI I PITAJ GA DA LI JE VJERNIK? A AKO NEĆ DA TI ODGOVORI SAMO MU PORUĆI DA GA NAROD NEĆE ZATO ŠTO DANAS JEDNO KAŽE A SUTRA SLAŽE, PA OPET DANAS ISTINU KAŽE A SUTRA SLAŽE. IVANIĆU NEMOJ TI BITI TAKAV. POŠTUJ, CJENI SVE PA ĆE BITI BOLJE ZA SVE NAS.

ODGOVORITE
Name

@#@

15.08.2018 15:05

Немој те поредит паметног доктора економских наука са једним касапом. Иванић за разлику од њега је паметан поштен и сталожен. Такав нам треба као Иванић.